Pasca cu branza, cea mai buna reteta pentru Pasti!

Cea mai buna pasca cu branza
Cea mai buna reteta pasca cu branza, in doua variante delicioase! Descoperiti si voi retetele mele de pasca germana si poloneza si incercati-le cu incredere
Preparare 30 minute
Gatire 1 ora 20 minute
Timpul total 1 ora 50 minute
Categorie Desert
Bucatarie Internationala
Servire 12 portii
Calorii 352 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.24 from 165 votes

Ingrediente
 

Pentru crusta:

  • 50 g zahar
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g iaurt
  • 1 ou
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • 150 g zahar
  • 750 g branza de vaci
  • 200 g iaurt 10% grasime
  • 5 oua separate
  • 100 g gris
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura esenta lamaie
  • putina sare

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pasca cu branza il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Notes

Pentru pasca poloneza urmariti clipul de mai jos!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 352kcal | Glucide: 42g | Proteine: 12g | Grasimi: 14g | Grasimi saturate: 7g | Colesterol: 117mg | Sodiu: 412mg | Fibre: 1g | Zahar: 19g | Vitamina A: 485IU | Vitamina C: 0.1mg | Calciu: 102mg | Fier: 1.9mg

Toti suntem in cautarea retetei pentru cea mai buna pasca cu branza de Pasti. Acest desert pascal este prezent obligatoriu pe fiecare masa alaturi de alte bunatati. Pe langa cozonac, pasca este foarte indragita de Paste, asa ca fiecare are o reteta pe care o prefera. De-a lungul anilor am facut diferite retete de pasca: fara aluat, cu smantana, cu ciocolata, cu aluat de cozonac. Toate sunt bune, insa fiecare are una preferata. A mea e cea fara aluat, insa dupa aceste doua retete pe care le-am facut, cred ca imi voi schimba preferintele. Incerc mereu variante noi ale preparatelor pe care le fac, in special variante din alte tari. Imi place sa descopar gusturi noi, combinatii noi, tehnici noi de a prepara diferite deserturi.

De aceasta data, pentru aceasta pasca cu branza, am incercat doua variante, una germana si una poloneza. Alaturi de Tefal am pornit intr-o noua calatorie a gustului si am incercat doua retete minunate, gustoase si aromate. Am inceput cu clatitele internationale, iar acum am trecut la acest desert pascal foarte iubit de toata lumea. Aceste doua prajituri cu branza au o crusta pe baza de unt si o super umplutura cu branza dulce aerata si aromata. Pentru cea germana am facut o crusta alba, pe baza de unt, iar pentru cea poloneza, una cu cacao. Ambele retete sunt simple si usoare. Aluatul pentru crusta se prepara usor, nu necesita framantare, ci doar amestecare si nu contine drojdie, deci nu se dospeste.

Pasca germana sau poloneza. Care e cea mai buna?

Sincer, ambele tipuri sunt minunate si nu stiu daca pot alege, desi mie imi place foarte mult ciocolata. Tata a fost de-a dreptul incantat de pasca poloneza si chiar a zis ca e cea mai buna pasca cu branza pe care a mancat-o. Atat de mult i-a placut ca i-am trimis portie dubla si sunt convinsa ca o vom repeta de Paste. Dupa cum spuneam, aluatul e simplu si seamana cu cel de tarta. Eu l-am facut cu ajutorul robotului de bucatarie Tefal Masterchef Gourmet asa ca n-am depus nici cel mai mic efort. Tot cu acelasi robot am facut si umplutura, deci mi-am usurat munca la maxim. Adevarul este ca un robot bun de bucatarie este de-a dreptul salvator, mai ales daca gatesti mult si des, asa ca mine.

Cum ar trebui sa fie cea mai buna pasca cu branza? In primul rand ar trebui sa aiba un aluat sau o crusta crocanta. Diferentele de textura sunt minunate intr-un preparat cu atat de multa umplutura. Si daca tot am adus aminte de umplutura, aceasta trebuie sa fie in primul rand gustoasa. Apoi, ar trebui sa fie aerata si pur si simplu sa se topeasca in gura. Pentru asta eu am batut albusurile si bine am facut pentru ca textura e perfecta. In umplutura se mai pot adauga ingredientele voastre preferate. Eu am decis s-o las simpla pentru ca voi s-o puteti personaliza dupa cum doriti. In cea cu cacao mai puteti adauga ciocolata sau chiar cacao in umplutura. Oricum ati face-o, va invit sa incercati macar una din aceste variante! Nu o sa va para rau!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,716CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă