Mini papanasi – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Mini papanasi - reteta video
Mini papanasi - reteta video
Servire Preparare Gatire
22 bucati 10 minute 15 minute
4.2/569 voturi

Reteta de mini papanasi este perfecta pentru cei care din diferite motive nu consuma alimente prajite in baie de ulei. Am facut deja reteta clasica de papanasi cu smantana si dulceata care este minunata si extrem de gustoasa, doar ca ati fost multi care ati intrebat si de o varianta mai light, una in care papanasii sa nu fie prajiti.

Ei bine, pentru voi si nu numai, am revenit cu o reteta de mini papasi realizati in aparatul Tefal Actifry. Cu ajutorul lui, avem nevoie doar de o lingura de ulei pentru a ne bucura de gustul alimentelor prajite intr-un mod mult mai sanatos. Sincer va spun, eu iubesc acest aparat, mai ales pentru ca sotul meu e mare amator de cartofi prajiti si tot incercam sa-l conving sa-i manance mai rar. Acum, ii pot face cartofi prajiti cu doar o lingura de ulei si partea cea mai buna e ca sunt si gustosi si mult mai santosi. Pe langa cartofi prajiti, pot gati la Tefal Actifry orice alimente: carne, legume, peste si mai ales alimentele pe care pana acum le prajeati in foarte mult ulei.

Revenind la reteta de mini papanasi, aceasta este cea clasica, obisnuita, doar ca am facut papanasi in varianta mini, pentru a se gati mai bine si pentru a fi mai usor de servit, mai ales pentru cei mici. Am modelat bilute de 20 de grame, dar bineinteles ca le puteti face mai mici sau mai mari. Le-am pus in Actifry si am mai putin de jumatate de masura de ulei peste ele. Pentru primele 10 minute, am gatit papanasi fara paleta aparatului, asta pentru a nu se strivi. Dupa ce papanasii au prins crusta, am pus paleta si i-am mai lasat inca 5 minute pentru a se rumeni uniform. Pentru tura doua de papansi am redus timpul de gatire, asta pentru ca aparatul era deja incalzit si oricum el gateste foarte rapid, asta datorita sistemului de pulsare a caldurii in interiorul acestuia.

Am obtinut niste mini papanasi absolut minuntati. Crocanti in exterior si foarte pufosi la interior, cu gustul celor prajiti, dar fara a folosi cantitati mari de ulei. Sunt pur si simplu deliciosi si cu siguranta voi face papanasi doar in acest fel de acum inainte.

Am ales sa servesc acesti papanasi in mod clasic, cu smanatana si dulceasta acrisoara, dar daca doriti o varianta si mai light, puteti sa optati pentru smantana cu un procent mic de grasime si pentru dulceata fara zahar. Cea mai potrivita e dulceata de zmeura, de fructe de padure sau de visine. Smantana trebuie sa fie acra, fermentata, nu smantana dulce sau smantana pentru gatit.

Sper din suflet sa incercati si voi aceasta varianta de mini papanasi si sa va placa cel putin la fel de mult cat ne-a placut si noua.

Mod de preparare Mini papanasi: