Frigarui de pui – reteta video

Frigarui de pui reteta video
Frigarui de pui - reteta video
Portii Preparare Gatire
2 portii 15 minute 15 minute
  • 4.8/5
  • 29 voturi
29 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
0%0%0%24.1%75.9%
Ingrediente

Reteta de frigarui de pui este una perfecta daca va place carnea condimentata bine, dar fara sa fie iute. Stiu ca nu este vara inca, si ca e cam greu sa aprindem gratarele pe o vreme ca asta. Totusi nu e imposibil, ar zice o impatimita a carnii fripte pe gratar, asa ca mine. In familia mea gratarul este un lucru sfant. De mici, tata ne-a obisnuit, si pe mine si pe fratele meu, cu carne facuta pe gratar, in detrimentul celei prajite in ulei.

Carnea slaba fripta pe gratar este mult mai sanatoasa si mai usoara pentru stomac si mai ales mult mai gustoasa, daca o frigem pe gratar cu carbuni. Am facut cu tata atatea gratare, incat cred ca mi-as putea da licenta in asa ceva. De obicei, eu si cu tata eram responsabili pentru gratar. Tata facea focul, curata gratarul si avea grija sa fie suficienti carbuni incinsi pentru toata cantitatea de carne pe care o aveam. Eu ma ocupam de prepararea carnii. Condimentam puiul, faceam frigaruile si taiam legumele pe care le coceam tot pe gratar, ca garnitura.

Tot eu faceam salata si pregateam sosul care de obicei era compus din iaurt si usturoi. Mama facea mamaliga si pregatea masa. Impreuna era o echipa imbatabila in pregatarirea gratarului. Pentru ca afara e frig de crapa pietrele si pentru ca nu mai locuiesc cu parintii mei, mi-am pregatit singura gratarul de week-end. Am ales sa fac frigarui de pui, aromate cu condimente marocane si impanate cu felii de ardei gras.

Pentru a gati frigaruiele am ales sa folosesc tigaia grill care se poate folosi foarte usor pe aragaz sau pe plita. Am aromatizat acest frigarui de pui cu condimentele care plac familiei mele. Bineinteles ca puteti folosi condimentele pe care le aveti la dispozitie. Puteti face frigarui de pui si cu alte legume, cum ar fi ciuperci, dovlecei, ceapa. Important e sa va placa voua. Pentru o alta reteta delicioasa cu pui, puteti incerca si reteta mea de pui pe sticla.

Mod de preparare frigarui de pui: