Crochete de cartofi cu carne tocata

Crochete de cartofi reteta
Preparare 40 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 1 ora
Servire 15 bucati
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.24 from 43 votes

Ingrediente
 

  • 500 g carne tocata
  • 5 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 kg cartofi fierti
  • 1 legatura patrunjel
  • condiment dupa preferinta
  • pesmet
  • faina
  • sare
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Reteta de crochete de cartofi cu carne tocata reprezinta oarecum o noutate pentru mine. Am descoperit-o recent cand o prietena mi-a adus doua crochete. Reteta ei este una japoneza, insa eu am cautat una marocana, mai apropiata de gustul de familiei mele. Spre norocul meu, am gasit una intr-o carte de bucate marocana si am adaptat-o. A iesit o reteta delicioasa, extrem de gustoasa si de aromata. Toti ai mei au apreciat-o si mie mi se pare o reteta pe care trebuie neaparat s-o aveti in repertoriu. Sunt bune atat calde, cat si reci, iar mie imi plac cu ketchup si cu salata.

Ce-mi place la aceasta reteta de crochete de cartofi, este faptul ca este foarte usor de pregatit. In primul rand aveti nevoie de carne tocata. Eu am folosit carne tocata de vita, dar e buna si de pasare sau chiar de porc. Important e sa fie carne slaba sau cu cat mai putina grasime. Carnea de vita mi se pare cea mai buna alegere. E gustoasa, e o proteina de calitate si merge foarte bine cu cartoful. Am calit carnea cu ceapa si condimentele noastre preferate. Voi puteti pune orice condimente doriti sau chiar le puteti omite cu totul.

Cartofii se fierb ca pentru piure, in coaja sau decojiti, cum peferati. Important e sa-i pasati bine pentru a nu ramane bucati de cartofi nepasat. Ii amestecati apoi cu carnea si verificati gustul. Mai adaugati sare, piper sau condimente la nevoie. Merge si putin usturoi, daca va place. Ca verdeata puteti pune patrunjel, marar chives sau chiar ceapa verde. Puteti modela aceste crochete de cartofi cu carne tocata dupa cum doriti. De forma ovala, batoane sau chiar bilute. Dupa ce le treceti prin pesmet, prajiti crochetele in ulei incins pana se rumenesc frumos deasupra.

Le puteti pune si la cuptor, stropite cu ulei. Pentru a le servi puteti alege un sos care va place sau o salata proaspata. Sosul de rosii si ketchup-ul merg foarte bine, iar salata poate fi de orice fel. Sunt bune atat calde, cat si reci si le puteti lua la pachet fara probleme. Nu mai trebuie sa spun ca celor mici le vor placea la nebunie, asa ca sper sa va placa si voua aceste crochete de cartofi. Pentru o alta reteta delicioasa cu cartofi, va invit sa incercati si reteta de cartofi acordeon la cuptor.

Mod de preparare crochete de cartofi:

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
306,209CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
548,800CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă