Ingrediente
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 3 albusuri
- 1 lingura esenta vanilie
- sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de buttercream cu bezea elvetiana il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de buttercream sau de crema de unt este una pe care mi-ati tot cerut-o. Sincer, am evitat o perioada lunga s-o fac dintr-un singur motiv. Nu-mi placea ideea de a face o crema doar pe baza de unt si zahar. Desi imi plac deserturile americane, asa cum e cheesecake-ul, aceasta crema de unt nu era pe gustul meu. Vazusem reteta in mai multe emisiuni si cantitatile de unt si zahar ma speriau. Mi se parea prea multa grasime si prea mult zahar pentru o crema pe care oricum o punem peste un desert care la randul lui are in compozitie zahar si grasime. Totusi, am zis sa-i dau o sansa retetei si m-am apucat de teste. Am optat pentru o crema de unt cu bezea elvetiana, cu mai putin zahar si cu adaos de albus.
Reteta de buttercream nu este grea si nici complicata dar necesita atentie. In primul rand reteta trebuie respectata in totalitate. Nu modificam cantitatile, nu inlocuim ingredientele. Untul este cel mai important in aceasta reteta, fiind vorba de o crema de unt. Este neaparata nevoie de unt gras, cu cel putin 80% grasime. Nu folositi unt cu 65% grasime, nici unt cu adaos de ulei! In niciun caz nu folositi margarina! Gustul nu va fi nici pe departe la fel de bun. Nici cantitatea de zahar nu trebuie modificata. E nevoie de zahar pentru a obtine o bezea elvetiana ferma, bine batuta si lucioasa. Daca diminuam cantitea de zahar, buttercreamul va fi moale si nu se va putea lucra cu el.
Cum pregatim cu bezea elvetiana?
Pentru un buttercream cu bezea elvetiana reusit trebuie pentru inceput sa gatim albusurile si zaharul pe baie de abur. Acestea se incalzesc pana cand ajung la 70 de grade sau pana cand granulele de zahar sunt complet dizolvate. Trebuie apoi sa batem acest amestec pana cand se formeza o bezea ferma, lucioasa si care sa nu cada din bol. Folositi un mixer puternic si bateti albusurile la viteza mare. Inainte sa adaugati untul, asigurati-va ca bezaua a ajuns la temperatura camerei. Daca bezeaua e calda, untul se va topi, iar crema va fi moale. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si trebuie adaugat treptat. La inceput crema se va inmuia, dar isi va reveni pe masura ce adaugati tot untul. Daca ramane moale si dupa ce ati adaugat toata cantitatea de unt, mai adaugati inca 50g in plus.
Acest buttercream se poate folosi imediat ce ati obtinut consistenta perfecta. Nu trebuie sa-l lasati la frigider, ci pur simplu sa decorati cu el deserturile preferate. Se poate folosi la torturi, la briose si la orice prajituri doriti. Odata pus in frigider, untul din crema se va intari si crema isi va pastra perfect forma. Daca doriti, puteti aromatiza crema cu orice doriti. Cu esenta de orice fel, cu ciocolata topita si racita la temperatura camerei, cu apa de trandafiri, cu apa de flori de portocal. Totul tine doar de gust personal. Nu puneti totusi prea mult lichid pentru a nu subtia crema! Puteti folosi acest buttercream pentru a acoperi un tort pe care doriti sa-l acoperiti cu pasta de zahar sau puteti decora briose pentru candy-bar.