Cartofi duchesse cu crema de branza – reteta video

Cartofi duchesse
Cartofi duchesse cu crema de branza, o alta varianta delicioasa pentru iubitorii de cartofi piure. Se fac foarte usor, iar asocierea cu crema de branza este minunata.
Preparare 30 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 50 minute
Categorie Garnitura
Bucatarie Frantuzeasca
Servire 12 cartofi
Calorii 188 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.50 from 61 votes

Ingrediente
 

Pentru cartofi:

  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg cartofi
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper

Pentru crema de branza:

  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g smantana
  • 100 g branza telemea
  • 6 rosii uscate
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cartofi duchesse il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 188kcal | Glucide: 12g | Proteine: 6g | Grasimi: 13g | Grasimi saturate: 8g | Colesterol: 72mg | Sodiu: 230mg | Fibre: 2g | Zahar: 1g | Vitamina A: 582IU | Vitamina C: 12mg | Calciu: 95mg | Fier: 3mg

Reteta de cartofi duchesse cu crema de branza este minunata ca antreu sau chiar ca fel principal atunci cand nu vrem sa consumam carne sau cand vrem sa impresionam cu un preparat diferit. Cartofii duchesse sunt extrem de usor de facut si sunt foarte gustosi. Se fac pe baza de cartofi pasati cu unt, sare, piper si nucsoara. Sunt o alternativa minunata la vesnicul piure de cartofi, iar combinatia cu crema de branza facuta in casa e excelenta.

Pentru a pasa cartofii am folosit mixerul vertical Tefal Infiny Force Ultimate cu accesoriul special pentru piure de cartofi. Pur si simplu ador acest accesoriu. Paseaza perfect cartofii fara acestia sa devina lipiciosi si gumosi. Piureul ramane pufos si foarte fin, iar partea cea mai buna este ca intreaga operatiune dureaza extrem de putin. Cartofii pasati cu unt, se amesteca cu galbenusurile si cu condimentele si se spriteaza intr-o tava acoperita cu foie de copt. Cantitatea de unt se poate micsora daca doriti, dar nu mai mult de jumatate. E nevoie de unt pentru textura si pentru rumenenirea uniforma a cartofilor.

Si pentru ca facem cartofi duchesse cu crema de branza, trebuie s-o preparam si pe aceasta. Din fericire si ea se realizeaza repede si usor. Eu am folosit branza telemea, branza dulce si smantana pe care le-am mixat tot cu mixerul vertical Tefal Infiny Force Ultimate, de data asta folosit piciorul de inox cu patru lame. Mixerul are 1000 de w asa ca operatiunea dureaza foarte putin si datorita tehnologiei Active Flow ingredientele sunt perfect pasate de fiecare data. Branza telemea poate fi de orice fel, de vaca, de oaie sau de capra. Branza dulce poate fi si ea degresata, la fel si smantana.

Daca nu va plac rosiile uscate, puteti pune orice altceva. Masline, ceapa verde, ierburi aromatice sau chiar ardei copt. Cand minunatii cartofi duchesse cu crema de branza sunt gata, se servesc imediat, alaturi de carnea voastra preferata sau alaturi de o salata mare. Sunt extrem de gustosi, crema de branza ofera putina aciditate si sunt sigura ca va vor placea si voua. Va invit sa incercati si reteta mea de crochete de cartofi cu sos de rosii, asta daca sunteti amatori de cartofi, asa ca noi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,716CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă