Acasa Retete Video Mancaruri Crochete de cartofi cu sos de rosii

Crochete de cartofi cu sos de rosii


Crochete de cartofi cu sos de rosii
Preparare: 30 minute
Gatire: 30 minute
Timpul total: 1 ora
Servire: 4 portii

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • o ceapa tocata marunt
  • 100 g fulgi de porumb
  • 1 legatura marar
  • 50 g pesmet
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingura ierburi aromatice
  • 2-3 catei usturoi maruntiti
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru sosul de rosii:

  • o cutie Delikat pulpa de rosii 520g
  • o ceapa tocata marunt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi maruntiti
  • sare
  • piper
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de crochete de cartofi cu sos de rosii este extrem de potrivita pentru orice perioada de post, cand efectiv nu mai stim ce sa gatim. Sunt convinsa ma mereu va confruntati cu aceasta problema, asa ca va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta. Este gustoasa, se face usor, nu necesita prajire in baie de ulei si va fi pe placul tuturor. Fiind o reteta de post, este potrivita si vegetarienilor sau veganilor. Am ales sa fac crochete de cartofi cu sos de rosii pentru ca dupa cum bine stiti, cartofii se numara printre preferatii tuturor, sunt hranitori, gustosi si isi pastreaza foarte bine forma fara a fi nevoie sa adaugam in compozitie produse de origine animala.

Pentru a acompania crochetele, am facut un sos de rosii usor, gustos si extrem de potrivit in aceasta reteta. Pentru aceste crochete de cartofi, am folosit cartofi pe care i-am fiert si apoi i-am pasat, insa puteti la fel de bine sa folositi cartofi copti in coaja, daca doriti acest lucuru. Compozitia poate fi personalizata in functie de gustul vostru. Puteti adauga sau omite orice igrediente doriti. Important este sa va placa voua. Se pot adauga orice condimente la alegere, cum ar fi boia, curry sau de ce nu, seminte de coriandru. Pe langa cartofi, mai puteti pune ciuperci usor calite, morcov ras, mazare, porumb din conserva sau orice altceva.

Pentru sosul de rosii, am folosi un produs nou aparut pe piata, Delikat pulpa de rosii. Este un produs bun si confera sosului un gust minunat de rosii coapte. Eu folosesc cu incredere aceste produse si le recomand pentru ca sunt gustoase, contin ingrediente naturale si cu ajutorul lor ne putem bucura de gustul rosiilor coapte indiferent de anotimp. In aceasta reteta eu am folosit Delikat pulpa de rosii in varianta de 520g, dar gasiti in comert si varianta de 250g, asta daca aveti nevoie de o cantitate mai mica. Eu fac mereu mai mult sos pentru ca imi place foarte mult si-l pot servi in multe feluri.


Am tavalit crochetele formate prin fulgi de porumb maruntiti, le-am stropit cu ulei si le-am pus la cuptor pana s-au rumenit usor deasupra. Se poate folosi si pesmet pentru acest pas, insa fulgii de porumb confera o textura mult mai crocanta. Serviti aceste crochete de cartofi cu sos de rosii atat calde cat si reci. Sunt extrem de gustoase, iar sosul este aromat si delicios, cu un gust intens de rosii coapte.

Pe final, va invit sa participati si la concurs. Lasati un comentariu pe pagina de Facebook JamilaCuisine la postarea acestei retete in care sa-mi spuneti daca v-a placut sau care este parerea voastra despre aceasta reteta. Prin tragere la sorti, norocosul sau norocoasa lunii aprilie (dintre toti cei care veti lasa comentarii pe Facebook, la postarea despre aceasta reteta, incepand de astazi si pana la finalul lunii, nu mai tarziu de data de 30 aprilie) va castiga un voucher de cumparaturi la eMAG si produse delicioase din gama Delikat conserve si sosuri de rosii. Gasiti mai multe detalii in regulamentul complet.

Mod de prep. crochete de cartofi cu sos de rosii:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...