Ingrediente
- 800 g cartofi
- 1 ceapa tocata marunt
- 100 g fulgi de porumb
- 1 legatura marar
- 50 g pesmet
- 1 legatura ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingura ierburi aromatice
- 2-3 catei usturoi maruntiti
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru sosul de rosii:
- 1 cutie (520g) pulpa de rosii
- 1 ceapa tocata marunt
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei
- 2 catei usturoi maruntiti
- sare
- piper
Reteta de crochete de cartofi cu sos de rosii este extrem de potrivita pentru orice perioada de post, cand efectiv nu mai stim ce sa gatim. Sunt convinsa ma mereu va confruntati cu aceasta problema, asa ca va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta. Este gustoasa, se face usor, nu necesita prajire in baie de ulei si va fi pe placul tuturor. Fiind o reteta de post, este potrivita si vegetarienilor sau veganilor. Am ales sa fac crochete de cartofi cu sos de rosii pentru ca dupa cum bine stiti, cartofii se numara printre preferatii tuturor, sunt hranitori, gustosi si isi pastreaza foarte bine forma fara a fi nevoie sa adaugam in compozitie produse de origine animala.
Pentru a acompania crochetele, am facut un sos de rosii usor, gustos si extrem de potrivit in aceasta reteta. Pentru aceste crochete de cartofi, am folosit cartofi pe care i-am fiert si apoi i-am pasat, insa puteti la fel de bine sa folositi cartofi copti in coaja, daca doriti acest lucuru. Compozitia poate fi personalizata in functie de gustul vostru. Puteti adauga sau omite orice igrediente doriti. Important este sa va placa voua. Se pot adauga orice condimente la alegere, cum ar fi boia, curry sau de ce nu, seminte de coriandru.
Pe langa cartofi, mai puteti pune ciuperci usor calite, morcov ras, mazare, porumb din conserva sau orice altceva. Pentru sosul de rosii, am folosi un produs nou aparut pe piata, Delikat pulpa de rosii. Este un produs bun si confera sosului un gust minunat de rosii coapte. Eu folosesc cu incredere aceste produse si le recomand pentru ca sunt gustoase, contin ingrediente naturale si cu ajutorul lor ne putem bucura de gustul rosiilor coapte indiferent de anotimp. In aceasta reteta eu am folosit Delikat pulpa de rosii in varianta de 520g, dar gasiti in comert si varianta de 250g, asta daca aveti nevoie de o cantitate mai mica.
Eu fac mereu mai mult sos pentru ca imi place foarte mult si-l pot servi in multe feluri. Am tavalit crochetele formate prin fulgi de porumb maruntiti, le-am stropit cu ulei si le-am pus la cuptor pana s-au rumenit usor deasupra. Se poate folosi si pesmet pentru acest pas, insa fulgii de porumb confera o textura mult mai crocanta. Serviti aceste crochete de cartofi cu sos de rosii atat calde cat si reci. Sunt extrem de gustoase, iar sosul este aromat si delicios, cu un gust intens de rosii coapte.