Pulpa de miel la cuptor - Secretele pentru a obtine o friptură perfetca pentru masa de Paste.

Biryani cu carne de berbec, preparatul de la Masterchef

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de biryani cu carne de berbec il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.10 from 10 votes
Preparare 40 minute
Gatire 1 ora 30 minute
Timpul total 2 ore 10 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Indiana
Servire 8 portii
Calorii 871 kcal

Ingrediente
 

Pentru sosul cu carne:

  • 4 rosii decojite si taiate cuburi
  • 1 kg carne de berbec
  • 4 cepe taiate solzisori
  • 1 lingurita curcuma
  • 100 ml ulei
  • 30 g ghimbir
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton scortisoara
  • 2 ardei iuti
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 2 cepe prajite
  • cateva frunze de menta
  • 300 g iaurt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 5-6 cuisoare
  • 2 lingurite chimion
  • sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 lingurite garam masala
  • 1 lingurita boia iute

Pentru orez:

  • 700 g orez Basmati
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton scortisoara
  • 4 cuisoare
  • sare
  • putin sofran
  • 1 lingura ulei
  • cateva frunze de menta

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 871kcal | Glucide: 83g | Proteine: 30g | Grasimi: 46g | Grasimi saturate: 15g | Colesterol: 96mg | Sodiu: 110mg | Fibre: 4g | Zahar: 7g | Vitamina A: 871IU | Vitamina C: 29mg | Calciu: 121mg | Fier: 3mg

Reteta de biryani cu carne de berbec a fost cea pe care am preparat-o atunci cand am fost invitata la emisiunea Masterchef. Cei de la PRO TV m-au chemat pentru a fi jurat special la una din probele din emisiune. Mi s-a parut o provocare pe care n-o puteam refuza, asa ca am acceptat. De-a lungul timpului am primit mii si mii de intrebari despre o eventuala participare la Masterchef, asa ca am mers macar ca invitat. Concurent nu mi-am dorit sa fiu niciodata. Mi s-a spus ca in concurs mai ramasesera doar 6 cei mai buni concurenti, asa ca trebuia sa-i pun sa gateasca un preparat dificil, din afara ariei lor de comfort. Am ales un biryani cu paine naan si sos de iaurt raita.

V-am vorbit de biryani cu carne de berbec, insa nu v-am spus ce este. Biryani este un preparat indian si pakistanez pe baza de orez cu un sos cu carne foarte bine condimentat. Preparatul se prepara si in alte tari din Asia, insa varianta indiana si cea pakistaneza sunt cele mai cunoscute. Este o mancare complexa, care nu se face greu, insa are multi pasi pe care trebuie sa-i urmezi cu grija. Evident, e mai greu sa preparari aceasta mancare in afara tarilor de origine. E nevoie de ingrediente specifice, de multe condimente, insa, din fericire, in Romania gasim aproape tot ce ne trebuie pentru a obtine un gust cat mai apropiat de cel original, din India sau Pakistan.

Biryani cu carne de berbec, preparatul infernal de la Masterchef

Am mancat pentru prima data biryani cu carne de berbec pregatit de prietena mea, Ioana. Ea este casatorita cu un cetatean pakistanez si a locuit niste ani buni in Pakistan, asa ca este familiarizata cu gastronomia tarii. L-am pregatit impreuna si am fost impresionata de multitudinea de condimente si de arome. In plus, gustul a fost si el unul excelent. De atunci, a ramas unul din preparatele mele preferate. Dupa cum v-am spus reteta nu e grea, insa are multi pasi. In primul rand ceapa se rumeneste foarte bine in destul de mult ulei. Apoi se folosesc foarte mute condimente, atat intregi, cat si macinate. Se adauga carne, pasta de usturoi cu ghimbir si rosii. Sosul se lasa sa fiarba bine cat sa se ingroase, iar carnea sa fie gatita.

Orezul se prepara si el intr-un anumit fel. Trebuie lasat sa se gateasca pe trei sferturi, apoi se pune in straturi succesive cu sosul cu carne. La final mai gatim biryani cu carne de berbec la foc mic, cat sa se gateasca complet orezul. Preparatul va fi unul uscat, fara zeama, cu orezul bob cu bob. Sosul e absorbit aproape in intregime de orez, facandu-l incredibil de gustos si aromat. Carnea trebuie sa fie si ea frageda, bine gatita si sa se topeasca in gura. Este mult mai picant decat butter chicken, dar foarte gustos. Se serveste neaparat cu raita, un sos de iaurt simplu, dar gustos. Acesta se face din legume taiate cuburi mici (rosii, castraveti, ceapa) amestecate cu iaurt si condimentate cu chimion, sare, piper si zeama de lamaie. Un deliciu demn de Masterchef, nu-i asa?

RETETA NOUA

Cozonac cu aluat oparit, cozonaci babani si pufosi – reteta video

Cozonac cu aluat oparit, cozonaci babani si pufosi - reteta video Cozonac cu aluat oparit, o super reteta de cozonac urias, foate aromat, pufos si...

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
299,349CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
532,000CititoriConectați-vă
1,820,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×