Bagheta frantuzeasca – reteta video

Bagheta frantuzeasca

Dragii mei, ce ziceti de o reteta de bagheta frantuzeasca? Credeti ca e greu de facut? Nici pomeneala. Cu cateva sfaturi si cu o reteta video pas cu pas veti vedea cat de usor veti face baghete la voi acasa. Bagheta frantuzeasca se face dintr-un aluat simplu de paine insa mult mai moale, dar cu care nu se lucreaza foarte greu.

Aluatul se lasa apoi la crescut, urmand sa se formeze baghetele ruland usor aluatul si presandu-l cu degetele. Pentru a coace baghetele aveti nevoie doar de un cuptor care sa ajunga la 250 de grade Celsius si de o tava pe care s-o puneti in cuptor si in care sa puneti apa rece, pentru a se crea abur si pentru a obtine crusta specifica pe care trebuie s-o aiba o bagheta frantuzeasca.

Dupa 15-20 de minute de stat in cuptor veti obtine o bagheta frantuzeasca crocanta la exterior si moale si pufoasa in interior, absolut delicioasa. Asteptati insa sa se raceasca la temperatura camerei pentru a o putea servi. Sunt sigura ca veti fi incantati de rezultat si ca veti ramane fideli acestei retete.

Ingrediente:

  • 500 gr de faina
  • 320 ml de apa
  • 1 praf de sare
  • 10 gr de drojdie uscata (25 gr de drojdie proaspata)

Mod de preparare bagheta frantuzeasca: