Acasa Retete Video Torturi Tort cu crema de iaurt cu capsuni

Tort cu crema de iaurt cu capsuni

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Am fost rugata sa fac un tort pentru Sfantul Alexandru. Din fericire sarbatoritul mi-a lasa mana libere in ceea ce priveste crema tortului, blatul si decorul. Asa ca m-am gandit ca ar fi potrivit sa fac un tort cu crema de iaurt, avand in vedere ca tortul urma sa ajunga la locul de munca al sarbatoritului si ca ar fi racoritor si usor. Asa ca LA MULLTI ANI domnului Manole Alexandru si sa pornim la drum cu tortul nostru. Din pacate nu am reteta video pentru ca eram in criza de timp.

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 500 ml iaurt cu fructe (capsuni)
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de dulceata de capsuni sau 3-4 linguri zahar pudra

Pentru decor:

frisca batuta. paiete de ciocolata alba, picaturi de ciocolata amaruie

Mod de preparare tort cu crema de iaurt si capsuni:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare iar apoi se adauga zaharul treptat pana ce albusurile devin lucioase si tari. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri amestecand usor ,cu o statula, de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in amestecul de albusuri si galbenusuri amestecand usor de jos in sus. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se caoce la foc potrivit, in cuptorul preincalzit pentru 30 de min sau pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata. Blatul se lasa sa se raceasca si se muta pe un gratar pana la racirea completa

Pentru crema se bate frisca tare (eventual se adauga un pliculet de intaritor de frica) iar peste se adauga iaurtul cu fructe. Atentie! Folositi un iaurt de buna calitate, eu am folosit o crema de iaurt cu  bucati mari fructe de la Muller. Amestecati bine iaurtul cu frica si adaugati dulceata de capsuni sau zaharul pudra. Daca creme iese prea moale puteti adauga gelatina inmuiata in putina apa si topita pe baie de aburi.

Taiati blatul in trei, puneti inelul tavii tortului pe un platou si montati tortul alterand cu o parte din blatul de tort si cu o parte de crema, terminand cu blatul. Dati tortul la frigider pentru cel putin 6 ore sau peste noapte, inlaturati inelul tortului si decorati cu frica batuta si ciocolata alba.

Tefal Club

Ultimele retete:

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita – reteta video

Quesadilla cu mozzarella si carne de vita - reteta video Reteta de quesadilla cu mozzarella si carne de vita e fix ceea ce ne trebuie...

Tort cu mousse de ciocolata – reteta video

Tort cu mousse de ciocolata - reteta video Reteta de tort cu mousse de ciocolata este perfecta pentru fanii gustului intens si aerat de ciocolata....

Fursecuri poloneze pentru Craciun – reteta video

Fursecuri poloneze pentru Craciun - reteta video Reteta de fursecuri poloneze pentru Craciun este una din cele mai bune retete de fursecuri pe care le-am...

Paste de legume cu somon si sos alb – reteta video

Paste cu somon si sos alb - reteta video 400 g somon200 ml supa legume (/ peste)250 g paste din faina de naut (Barilla)300...

Sarmale vegane / sarmale de post – reteta video

Sarmale vegane / sarmale de post - reteta video Reteta de sarmale vegane este perfecta pentru perioada postului ce tocmai a inceput. Postul Craciunului incepe...

Pui cu ciuperci si fasole verde – reteta video

Pui cu ciuperci si fasole verde - reteta video Reteta de pui cu ciuperci si fasole verde este ideala atunci cand nu aveti prea mult...