Sirop de soc facut in casa – reteta video

Sirop de soc pas cu pas
Reteta de sirop de soc este urmatoarea la rand dupa ce recent am facut socata cu lamaie si am impartasit cu voi reteta pe care mama mea
Preparare 20 minute
Gatire 10 minute
Asteptare 2 zile
Timpul total 30 minute
Categorie Bauturi
Bucatarie Romaneasca
Servire 20 portii
Calorii 197 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.24 from 116 votes

Ingrediente
 

  • 30 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 1 litru apa
  • 2 lamai taiate felii
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de sirop de soc le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 197kcal | Glucide: 51g | Proteine: 1g | Grasimi: 1g | Grasimi saturate: 1g | Sodiu: 1mg | Fibre: 1g | Zahar: 50g | Vitamina C: 5.7mg | Calciu: 3mg | Fier: 0.1mg

Reteta de sirop de soc este urmatoarea la rand dupa ce recent am facut socata cu lamaie si am impartasit cu voi reteta pe care mama mea o face in fiecare an. Siropul de soc este extraordinar de usor de facut, este extrem de aromat si racoritor. Singurul impediment este ca trebuie sa asteptati 3 zile pentru ca socul sa-si lase parfumul in amestecul de apa si zahar. In rest, se face atat de usor si e atat de bun ca e si pacat sa nu-l incercati. Noua ne place foarte mult siropul de soc, mai ales cu apa minerala, multa gheata si felii de lamaie. Merge perfect si cu putina menta proaspata. Este foarte racoritor si il putem adauga cu succes si in limonada. Combinatia de lamaie si soc este una foarte buna, iar socul este atat de parfumat incat e si pacat sa nu profitam de el.

Acest sirop de soc este si sanatos. Florile de soc au diverse beneficii asupra sanatatii, pot trata alergiile si tulburarile respiratorii. In plus, trateaza cu succes raceala si gripa, si ajuta la cresterea imunitatii. Consumat pe termen lung, socul ne poate ajuta sa minimalizam aparitia cancerului si ne protejeaza rinichii. Siropul de soc este un inlocuitor bun pentru socata, mai ales daca nu va omorati dupa bauturile fermentate. Este genul de bautura pe care o puteti servi in mai multe feluri. Fie o diluati cu apa, fie consumati siropul ca atare, cate o lingurita. Fie il adaugati in alte bauturi, fie il adaugati in ceai ca pe indulcitor. E foarte bun si pentru a insiropa diferite deserturi, diluat cu apa, evident.

Cum pregatim cel mai bun sirop din florile socului?

Pentru ca am vrut o aroma intensa de soc, am folosit 30 de flori medii pentru un litru de apa si un kg de zahar. Daca vreti un sirop de soc mai putin pregnant puteti micsora cantitatea de flori . Inainte sa fie puse in sirop, florile se scufunda in apa rece pentru a scapa de eventualele insecte si de praf, dar cel mai bine este sa culegeti socul dupa ploaie si astfel scapati de spalarea acestuia. Daca alegeti sa le spalati, scufundati usor florile in apa rece pentru a nu pierde prea mult din ele sau din aroma lor. In niciun caz nu le puneti sub jet puternic de apa. Incercati sa folositi lamai bio sau netratate pentru ca le veti adauga cu tot cu coaja si nu aveti nevoie si de pesticidele din coaja. Daca nu gasiti lamai bio, ar fi mai bine sa curatati coaja.

Pentru a servi acest sirop de soc, puneti putin intr-un pahar, apoi umpleti paharul cu apa rece, minerala sau plata. Siropul de soc se pastreaza la frigider, in recipiente din sticla. Rezista fara probleme pentru cel putin 2 saptamani. Daca il pasteurizati poate resista si pentru un an intreg, pus tot recipiente de sticla si pastrat in camara sau in pivnita. Mie imi place acest sirop de soc rece, consumat cu apa minerala si cu multa lamaie. Adesea, indulcesc cu el limonada sau chiar ceaiul. Trebuie neaparat sa-l incercati si voi. Socul nu ramane inflorit prea mult timp, asa ca ar fi bine sa profitam de el. Preparati-l oricum doriti, adaugati-l in preparatele voastre preferate. Serviti-l cu inghetata, chiar! Este de-a dreptul minunat si pana si copiii il adora.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
306,209CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
548,800CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă