Sarmale de post gatite la slow cooker Crock Pot

Sarmale de post gatite la slow cooker Crock Pot
Sarmale de post gatite la slow cooker Crock Pot
Servire Preparare Gatire
6 portii 20 minute 7 ore
  • 4.8/5
  • 18 voturi
18 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
0%0%0%16.7%83.3%
Ingrediente

Reteta de sarmale de post e binevenita in aceasta perioada. Foarte multi dintre voi mi-ati cerut aceasta reteta si m-am decis s-o prepar, mai ales ca de ceva timp sunt fericita posesoare a unui slow cooker Crock-Pot pe care sa-l pun la treaba. Stiu ca cele mai bune mancaruri sunt cele gatite lent, la temperatura joasa sau la foc mic, pentru ca se obtine un gust foarte bun si toate preparatele au o textura frageda, si de acea am ales sa testez aceasta reteta la Crock Pot. Pentru ca timpul nu imi permite sa stau ore in sir langa aragaz, o varianta la indemana si foarte usor de folosit este slow cookerul Crock Pot.

Vazusem de mult timp prin emisiunile din SUA si eram extrem de curioasa sa vad ce poate face. Dupa cum va spuneam, Crock Pot-ul este un slow cooker (the original slow cooker), adica un aparat electric care gateste lent la temperatura joasa. Ce inseamna asta ? Inseamna ca mancarea pregatita cu slow cooker Crock-Pot isi pastreaza toti nutrientii, legumele isi pastreaza culoarea si textura, iar carnea este super frageda, devine suculenta si delicioasa. Deci obtinem o mancare sanatoasa, gustoasa si usor de pregatit, cu un consum minim de curent (aparatul de gatit consuma cat un bec).

Ce-mi place cel mai mult la acest aparat este faptul ca pot sa pun toate ingredientele in vasul Crock Pot-ului, il programez si mancarea se gateste singura. E totul foarte simplu – alegi una din cele 2 setari de gatire – Low sau High – si durata si totul este gata pregatit. Nu este nevoie sa-l supraveghez sau sa mai adaug apa. Am testat diverse retete si pot spune ca se pot pregati la el de la supe, feluri cu carne, feluri vegetariene precum si deserturi.

Revenind la reteta de sarmale de post, am urmat aceleasi principii. Adica am calit doar ciupercile foarte putin pentru a-si pierde din volum, iar restul ingredientelor le-am pus crude. Am invelit sarmalele, le-am pus in slow cooker Crock-Pot si l-am programat la 7 ore pe Low. Stiu ca pare o perioada lunga de timp, insa aparatul gateste singur. Il puteti pune inainte de a pleca la serviciu si cand va intoarceti aveti gata o masa calda, sanatoasa si delicioasa. Dupa terminarea programului, aparatul isi activeaza automat functia de pastrare la cald, deci mancarea ramane calda pana cand sunteti gata s-o serviti.

Nu cred ca mai e nevoie sa va spun cum a iesit reteta de sarmale de post la Crock Pot. Absolut delicioasa! Legumele si-au pastrat textura, orezul a ramas intreg, iar pregatirea a durat foarte putin. Sper din suflet ca v-a placut slow cooker-ul si bineinteles reteta de sarmale de post. Stati cu ochii pe mine pentru mai multe retete realizate cu ajutorul Crock Pot-ului.
Si am vazut ca cei dela Crock Pot Romania au acum si o promotie de Paste cu un kit de condimente Fuchs Cadou.

Mod de preparare sarmale de post la Crock-Pot:


Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine