Reteta de frigarui de vita cu legume sotate este perfect pentru vara.

Salata de vinete fara maioneza cu ardei kapia – reteta video

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de salata de vinete fara maioneza le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
No ratings yet
Preparare 20 minute
Gatire 30 minute
Timpul total 50 minute
Categorie Salata
Bucatarie Romaneasca
Servire 8 portii
Calorii 143 kcal

Ingrediente
 

  • 5 vinete mari
  • 4 ardei kapia
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 70 ml ulei
  • sare
  • piper

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 143kcal | Glucide: 16g | Proteine: 3g | Grasimi: 9g | Grasimi saturate: 1g | Grasimi polinesaturate: 3g | Grasimi mononesaturate: 5g | Grasimi nesaturate: 0.03g | Sodiu: 249mg | Fibre: 7g | Zahar: 10g | Vitamina A: 2004IU | Vitamina C: 85mg | Calciu: 27mg | Fier: 1mg

Am crescut cu aceasta reteta de salata de vinete fara maioneza si pot spune ca-mi place foarte mult. Bunica mea o facea foarte des vara pentru ca mereu planta vinete in gradina ei. Mie imi plac la nebunie vinetele si le mancam si atunci in orice. Bunica le mai punea in tocane sau facea un fel de ghiveci de legume. De fiecare data cand facea paine de casa arunca in jar si cateva vinete pentru a se coace. In felul acesta erau gata si vinetele in acelasi timp cu painea. Le curata apoi de coaja si le lasa sa se scurga bine. Facea din ele aceasta salata pe care pur si simplu o adoram. Uneori cocea si ardei gras sau chiar ardei iute si combina totul. Iesea o minunatie pe care o savuram cu painea facuta de ea si cu telemea de la oile ei.

Fac aceasta salata de vinete fara maioneza de fiecare data cand vreau un antreu mai usor pentru stomac si pentru organism in general. Nu pot spune ca nu-mi place salata cu maioneza pentru ca pur si simplu o iubesc, insa nu o pregatesc decat destul de rar. E destul de calorica, asa ca o pastrez pentru ocaziile speciale. Fac mai des baba ghanuj care este o salata de vinete orientala care se face cu tahini. Tahini este o pasta de susan care se potriveste perfect in multe salate si pe care multe tari arabe o folosesc intens. Aceasta pasta se foloseste si la hummus, iar asta ii confera gustul acela caracteristic. Vinetele se mai pot folosi si pentru a face musaca sau pentru a face vinete umplute. Sunt niste legume delicioase, satioase si care se pot folosi la o multime de preparate, asa cum e zacusca de vinete.

Cum facem cea mai buna salata de vinete fara maioneza, ca in Oltenia ?

Pentru aceasta salata de vinete fara maioneza am inceput cu vinetele pe care le-am copt pe o placa din fonta. Se gaseste destul de usor online, cu o cautare pe google. Am copt apoi ardeiul, pe aceeasi placa si am curatat toate legumele de coaja. Foarte important este sa lasati vinetele la scurs cat sa nu-si mai lase deloc apa. Se pot apoi toca folosind un cutit din metal inoxidabil sau cu unul din lemn sau silicon. Ardeiul copt se taiae in cubulete mici. Vinetele se freaca bine cu uleiul adaugat in fir subtire, ca la maioneza. Se freaca bine si apoi se adauga ceapa si ardeiul copt. Condimentati dupa gust si puneti salata la frigider. Bineinteles ca puteti omite uleiul si puteti pune maioneza in salata, daca va place mai mult aceasta varianta. Sincer, ambele variante sunt la fel de bune, depinde doar de gustul vostru.

Daca va place ca salata de vinete fara maioneza sa fie usor afumata puteti coace vinetele pe flacara sau cel mai bine pe carbuni. O alta varianta pentru a coace legumele este cuptorul. Il setati la cea mai inalta treapta a cuptorului, eventual sub grill si le lasati pana se coc. Apoi doar le intoarceti si le mai lasati pana sunt gata. Incercati sa le curatati imediat ce sunt coapte pentru ca vinetele sa ramana cat mai deschise la culoare. Daca nu aveti vinete proaspete le puteti folosi la fel de bine si pe cele congelate. Le puneti la dezghetat, le mai scurge de apa si le puteti folosi. Si ardeiul copt se poate folosi congelat, daca il aveti la indemana. Folositi de fiecare data ingredientele pe care le aveti deja in casa, decat sa cumparati altele. Incercati si reteta de salata de dovlecei pentru o alta salata minunata!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,114CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
534,800CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×