Ingrediente
- 250 g quinoa
- 250 g naut fiert
- 250 g porumb fiert
- 100 masline fara samburi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 castraveti
- 1 legatura ridichi
- 1 legatura leurda
- 1 legatura ceapa verde
- cateva rosii
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de salata de quinoa cu leurda il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de salata de quinoa cu leurda reprezinta o noutate pentru mine. Recunosc sincer ca pana acum n-am gatit niciodata quinoa si la fel de sincer recunosc ca-mi pare foarte rau ca nu am incercat-o. Aveam in dulap o punga cu quinoua de mai bine de un an, dar am tot mutat-o din dulap in dulap fara s-o folosesc la ceva. Tot gandindu-ma la reteta de post, mi-am adus aminte de punga de quinoa si am zis sa-i dau o sansa, mai ales ca tot citisem doar lucruri bune despre ea. Este sanatoasa, reprezinta o sursa buna de proteina vegetala si nu contine gluten.
Este folosita cu succes de catre vegetarieni sau de persoanele care incearca sa manance cat mai sanatos. Daca nici voi n-ati incercat pana acum quinoa, va recomand din tot sufletul sa facesti aceasta reteta de salata de quinoa cu leurda. Quinoua fierbe foarte repede, are un gust neutru si e minunata in foarte multe preparate, nu numai in salata. Pentru a gati quinoa, trebuie sa tineti cont de proportii. La o masura de quinoa, puneti doua masuri de apa, deci la o cana de quinoa, adaugati 2 cani de apa.
Spalati-o bine inainte de a o pune la fiert pentru ca are o pelicula amaruie si poate amărî preparatul. Aduceti apa la punctul de fierbere, apoi dati focul mic de tot si fierbeti quinoua pentru 15 minute pana cand toata apa s-a absorbit. Pentru salata de quinoa cu leurda puteti folosi orice fel de legume. Eu am folosit legumele mele preferate, la care am adaugat naut, porumb si masline, dar voi alegeti excat ce va place. In cazul in care nu tineti post, puteti sa mai adaugati, carne de pui, de vita, branza, somon afumat sau orice mai doriti.
Dressing-ul este unul simplu, format din ulei extravirgin si zeama de lamaie. Ambele se pun dupa gust, iar zeama de lamaie se poate inlocui cu otet. Daca doriti, puteti exclude si uleiul, asta pentru o varianta si mai light. Partea cea mai buna abia acum urmeaza. Gustati si minunati-va! Ati obtinut o salata de quinoa cu leurda absolut minunata. E satioasa, gustoasa, se prepara foarte repede si o puteti lua si la pachet fara probleme. Sper din suflet s-o incercati si voi in aceasta perioada si sa va placa.