Ingrediente
- 1 kg rasol de vita
- o cutie rosii in bulion
- 500 ml supa
- o bucatica telina taiata in cubulete
- un morcov taiat in cubulete
- 2 cepe tocate marunt
- zeama de la jumatate de lamaie
- cateva crengute de cimbru si rozmarin
- 3 foi de dafin
- o legatura patrunjel
- 2 catei usturoi feliati
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri ulei de masline
- putin piper
- o lingurita rozmarin tocat
- 2 catei usturoi maruntiti
- o lingura cimbru tocat
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de rasol de vita cu legume le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Reteta de rasol de vita cu legume la Crock-Pot se numara oficial printre preferatele mele. Ador rasolul de vita si m-am gandit ca ar fi minunat pregatit la slow cooker pentru ca e genul de carne care iese excelent gatita la temperatura joasa si se topeste pur si simplu in gura. Pentru aceasta reteta de rasol de vita cu legume la Crock Pot am fost la macelaria unde merg in mod obisnuit si l-am rugat pe Ali, un om minunat si un foarte bun macelar, sa-mi dea cele mai frumoase bucati de rasol pe care le are. Eu am luat rasol de vitel, dar bineinteles ca puteti cumpara si rasol de vita, dar s-ar putea sa aiba nevoie de o preparare mai lunga fiind vorba de un animal mai batran.
Pentru un plus de aroma am marinat rapid carnea folosind aparatul de vidat Food Saver. Ce e minunat la el, este faptul ca acesta imi permite sa marinez carnea aproape instantaneu fiind nevoie doar s-o videz de doua ori. Prin vidare, porii carnii se deschid iar marinada intra in aceasta fara sa mai astept cateva ore. Bineinteles ca puteti marina carnea si in modul clasic, dar va dura cel putin 2-3 ore dar cel mai bine ar fi s-o lasati peste noapte.
Am ales sa gatesc acest rasol de vita cu legume in slow cooker-ul meu Crock-Pot Saute care imi place extrem de mult pentru faptul ca ii pot pune vasul pe foc si astfel pot rumeni carnea inainte, asa cum am facut pentru aceasta reteta. Dupa ce am rumenti carnea, am calit foarte putin si legumele, doar cat sa le accentuez gustul, fara sa le ard. Bineinteles ca puteti sa omiteti acest pas si puteti face reteta fara sa rumeniti carnea si sa caliti legumele. Daca aveti un Crock Pot clasic puteti sa rumeniti carnea separat apoi s-o puneti in vasul aparatului, depinde doar de voi sa alegeti
Am setat Crock-Pot-ul pe High, pentru 4 ore, iar acesta si-a facut singur treaba. Sa nu va spun cum mirosea in intreaga casa! Sotul meu era deja nerabdator ca manacarea sa fie gata. Gustul a fost minunat, carnea se topea in gura, era frageda, delicioasa si aromata. Legumele au fost si ele aromate si si-au pastrat textura desi eu le-am taiat destul de marunt. Intr-adevar acest rasol de vita cu legume la Crock Pot a fost un preparat delicios, pe care l-am pregatit repede si usor, iar aparatul a fost cel care a facut treaba cea mai grea.