Quiche Lorraine – Tarta frantuzeasca cu bacon si smantana

Quiche Lorraine - Tarta cu bacon si smantana
Reteta de Quiche Lorraine consta intr-o tarta cu un aluat fraged cu umplutura de smantana si bacon cu un adaos de cascaval. Este minunata!
Preparare 30 minute
Gatire 1 ora
Timpul total 1 ora 30 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca
Servire 12 portii
Calorii 441 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
5 from 8 votes

Ingrediente
 

Pentru crusta:

  • 300 g faina
  • 150 g unt 80% grasime
  • 100 ml apa rece

Pentru umplutura:

  • 600 ml smantana pentru gatit cu 15% grasime LaDORNA
  • 300 g afumatura
  • 150 g cascaval
  • 6 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de Quiche Lorraine / Tarta cu bacon si smantana le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 441kcal | Glucide: 23g | Proteine: 17g | Grasimi: 31g | Grasimi saturate: 12g | Grasimi polinesaturate: 3g | Grasimi mononesaturate: 7g | Grasimi nesaturate: 0.4g | Colesterol: 146mg | Sodiu: 927mg | Fibre: 1g | Zahar: 0.2g | Vitamina A: 559IU | Calciu: 112mg | Fier: 2mg

Reteta de Quiche Lorraine este perfecta pentru cei ce vor un preparat gustos si satios pe care-l pot manca rece sau cald. Aceasta este o tarta frantuzeasca foarte faimoasa in intreaga lume. O gasiti in toate patiseriile frantuzesti, dar si in restaurante si are un succes extraordinar. Francezii iubesc tartele. Atat pe cele cu fructe, cum e tarta cu capsuni, dar si pe cele sarate. Veti gasi in Franta tarte sarate de tot felul. Cu spanac si cascaval, cu somon, cu ciuperci, cu rosii si cascaval sau tarta cu pui. Sunt minunate toate. Numele acestei tarte provine de la regiunea din care se trage, Lorraine. La inceputuri reteta era destul de diferita de ceea ce stim astazi. Crusta era una simpla din paine, iar umplutura ceva mai diferita. Avea «lardons» care sunt bucatele de slanina neafumata si nu continea cascaval sau orice alt tip de branza.

Reteta de Quiche Lorraine cum este stiuta astazi difera de variantele vechi. Acum se foloseste aluatul fraged de tarta, cel facut cu unt. Este simplu de realizat si mult mai gustos. In umplutura se foloseste afumatura sau bacon si cascavalul se regaseste in cam toate variantele. Variante sunt cu sutele, chiar cu miile. Eu am incercat sa ma limitez la cea mai comuna, cea care se foloseste acum in Franta. Spre norocul meu mi-am cumparat «lardons» de pasare de la Paris si le-am congelat pentru a le folosi la nevoie. Au fost fix ce trebuie in aceasta reteta. Voi puteti folosi un bacon de buna calitate pe care sa-l rumeniti usor in tigaie, cat sa devina usor crocant. Puteti folosi si orice alt tip de afumatura, dar este esential sa aiba o calitate buna pentru ca ea va da gustul preparatului.

Cum facem o tarta quiche lorraine cu smantana delicioasa si frageda?

Pentru un Quiche Lorraine reusit foarte important este aluatul pentru crusta. Acesta are nevoie de unt gras, cu 80% grasime si care sa fie neaparat rece. Nu se framanta prea mult, ci doar pana se incorporeaza ingredientele. Dupa ce-l intindeti si-l puneti in tava trebuie neaparat sa stea la rece pana cand aluatul este foarte ferm. Se pune apoi la copt fara umplutura cat sa se rumeneasca usor. Umplutura are si ea nevoie de o smantana de gatit buna, iar eu am folosit-o pe cea de la LaDORNA. Este facuta din lapte de vaca, e naturala si foarte gustoasa. Nu se separa in timpul gatirii si e perfecta pentru orice preparat, sos de paste sau crema. Am ales varianta mai slaba, cea cu 15% grasime asta pentru ca avem oua si cascaval in compozitie.

Acest Quiche Lorraine se pune din nou la cuptor dupa ce ati pus si umplutura. Incepeti cu afumatura, apoi cu cascavalul si la final puneti amestecul de smantana pentru gatit si oua. Tarta se coace pana cand umplutura este bine inchegata si usor rumenita deasupra. Se lasa apoi putin la racit inainte de a o servi. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau chiar rece, din frigider. La nevoie o puteti reincalzi la cuptor, la temperatura joasa, cam 110 grade pana cand cascavalul incepe sa se topeasca din nou. Aceasta tarta se poate servi ca mic dejun, pranz sau cina si poate fi luata si la pachet sau la picnic. Incercati si reteta mea cartofi cu afumatura cu smantana si bacon pentru un alt preparat delicios cu smantana pentru gatit. O sa va placa si aceasta, va promit!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă