Tort de post cu capsuni cu blat umed si crema delicioasa, o bunatate de desert.

Pulpe de rata cu ananas la Crock-pot

Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.20 from 36 votes
Preparare 20 minute
Gatire 4 minute
Timpul total 24 minute
Servire 4 portii

Ingrediente
 

  • 200 g sos de rosii
  • 4 pulpe de rata
  • 2 ardei grasi taiati in cubulete
  • 2 cepe tocate
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri ghimbir razuit
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva ananas
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare
  • piper

Reteta de pulpe de rata cu ananas la Crock-Pot este una pe care trebuie neaparat s-o incercati daca va plac preparatele de inspiratie asiatica. Sunt dulci-acrisoare, foarte gustoase si merg foarte bine cu o garnitura de orez, de paste sau chiar cu diverse legume trase la tigaie. Pentru ca folosim un slow cooker, adica un aparat care gateste la temperatura joasa, carnea de rata va deveni frageda, suculenta si foarte gustoasa. Mai mult, Crock-Pot-ul face toata treaba in locul nostru, nu trebuie supravegheat si nu trebuie sa-i adaugam apa.

Am ales sa folosesc pulpe de rata pentru ca-mi place gustul lor, sunt mult mai gustoase ca cele de pui si se potrivesc cu ananasul. Puteti bineinteles sa folositi si pulpe de pui, de gasca sau de orice alta pasare. Pentru ananas, eu am folosit din conserva si am adaugat si sucul acestuia. La fel de bine se poate folosi si ananasul proaspat, insa trebuie sa fie dulce si bine copt. Totusi conservele sunt mai accesibile si se potrivesc in reteta de pulpe de rata cu ananas.

Fiind o reteta de inspiratie asiatica, am adaugat sos de soia, ghimbir si usturoi. Toate vor oferi preparatului aroma si gustul specifice. Pe langa aceste ingrediente, puteti adauga orice alte legume. Eu am pus ceapa si ardei gras, dar puteti pune oricare altele. Ciuperci, varza chinezeasca, broccoli, spanac, ardei iute, morcov, porumb. Am setat Crock-Pot-ul la treapta High pentru 4 ore. In funtie de modelul aparatului si de carnea folosita, timpul de gatire poate sa difere, asa ca verificati pulpele. In cazul meu, cele 4 ore au fost suficiente.

Sosul obtinut se ingroasa cu putin amidon pentru a obtine consistenta specific asiatica. Dupa ce adaugam amidonul, mai lasam sosul sa fiarba in Crock-Pot sau il punem pe foc, in cazul in care avem un vas rezistent pe flacara. Ca garnitura pentru aceste pulpe de rata cu ananas, am ales orezul basmati. L-am fiert pur si simplu in multa apa cu sare, fara alte arome. Rezultatul este absout minunat. Obtinem niste pulpe de rata cu ananas absolut delicioase. Noua ne-au placut foarte mult si sunt convinsa ca vor fi si pe placul vostru, mai ales daca le incercati pentru o petrecere sau ocazie speciala.

RETETA NOUA

Negresa de post cu gem si nuca foarte pufoasa – reteta video

Negresa de post cu gem si nuca foarte pufoasa - reteta video Transforma amintirile in savoare cu negresa de post cu gem si nuca. O...

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
292,835CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
526,900CititoriConectați-vă
1,820,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete


Adblocker a fost detectat! Va rog mult sa cititi urmatorul mesaj!

S-a detectat ca folositi Adblock Plus sau un alt software de blocare a reclamelor de pe acest site.

Site-ul jamilacuisine.ro este unul independent care se autosustine din crearea de continut online pentru toti cei care vor sa gateasca gustos si sanatos la ei acasa.

Retetele noastre au costuri mari de productie, costuri pe care le suportam in intregime noi, iar reclamele ne ajuta sa continuam sa facem asta oferindu-va voua in continuare continut 100% gratuit.

De asemenea, mentenanta acestui site necesita resurse financiare importante pe care trebuie sa le achitam lunar.

Va rugam sa adaugati site-ul jamilacuisine.ro in whitelist sau sa dezactivati software-ul de adblock.

Va multumim pentru sustinere! 

Echipa JamilaCuisine.

×