Placinta cu mere de post, simpla si delicioasa

Placinta cu mere de post
Placinta cu mere de post, o reteta cu foi fragede, umplutura delicioasa de mere si un gust pe masura. E rapida, gustoasa si foarte aromata.
Preparare 20 minute
Gatire 1 ora
Timpul total 1 ora 20 minute
Categorie Desert
Bucatarie Romaneasca
Servire 8 portii
Calorii 345 kcal

Produs folosit in reteta

Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.60 from 5 votes

Ingrediente
 

  • 1 kg mere taiate in cubulete
  • 400 g foi de placinta
  • 120 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de placinta cu mere de post le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 345kcal | Glucide: 63g | Proteine: 5g | Grasimi: 9g | Grasimi saturate: 1g | Grasimi polinesaturate: 2g | Grasimi mononesaturate: 5g | Grasimi nesaturate: 0.02g | Sodiu: 243mg | Fibre: 4g | Zahar: 28g | Vitamina A: 68IU | Vitamina C: 6mg | Calciu: 15mg | Fier: 2mg

Reteta de placinta cu mere de post imi aduce aminte de copilarie si de placintele pe care ni le facea mama. Fiind un desert usor si economic, placinta se regasea destul de des printre preparatele pe care mama ni le pregatea. Ne placea foarte mult aceasta placinta si pur si simplu o devoram. Era unul dintre deserturile de care nu ne plictiseam niciodata, chiar daca o mancam la fiecare sfarsit de saptamana. Mie imi plac foarte mult produsele de patiserie, iar placintele sunt preferatele mele. Fie ca sunt cu branza, cu fructe sau cu carne, nu pot niciodata sa le refuz. Mama prefera intotdeauna sa ne faca dulciuri in casa in loc sa le cumpere. In primul rand pentru ca nu aveam prea multi bani si apoi pentru ca erau mai sanatoase decat variantele din comert.

De aceasta data am vrut sa fac o placinta cu mere de post care sa fie potrivita pentru persoanele care nu consuma alimente de origine animala. Pe langa posturile de peste an, sunt oameni care au o dieta vegetariana sau vegana tot anul. Cei vegani nu consuma niciun ingredient de origine animala, asa ca aceasta reteta e perfecta pentru ei. E simpla, usoara si rapida. Aveti nevoie in primul rand de un pachet de foi de placinta. Eu le-am ales pe cele mai groase pentru ca isi pastreaza mai bine forma si sunt mai crocante la copt. Puteti folosi orice fel de foi de placinta aveti la indemana. Pot fi proaspete sau congelate. Totusi, tineti cont ca cele congelate se rup mai repede dupa ce le decongelam. Sunt mult mai fragile si uneori chiar nu se poate lucra cu unele dintre ele. Cele proaspete sunt mai bune.

Cum facem o umplutura delicioasa pentru placinta cu mere de post?

Umplutura pentru aceasta placinta cu mere de post este si ea simpla si usor de pregatit. Am taiat merele in bucati mari si le-am pus la foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Pentru a le gati am folosit tigaia Tefal Ingenio Unlimited. Folosesc aceste tigai de ani buni si imi plac foarte mult. In primul rand imi plac pentru ca nu au maner si ca se pot depozita mult mai simplu una intr-alta. Asta este foarte important atunci cand nu avem prea mult loc de depozitare. In plus, sunt si de foarte buna calitate si au un invelis super rezistent din titanium. Sunt perfecte pentru a gati orice preparat, chiar si pentru unele deserturi. Se potrivesc pe toate sursele de caldura, se pot pune la cuptor fara maner si le puteti chiar pune la frigider cu restul de mancare. Sunt absolut formidabile si le folosesc zilnic.

Dupa ce am terminat umplutura pentru pentru placinta cu mere de post, am asamblat-o tot in tigaia Ingenio. Am tapetat tigaia cu foi de placinta pe care le-am uns foarte bine cu ulei pentru a nu se usca prea tare. Am pus apoi umplutura si am impachetat-o foarte bine in foile de placinta. Pentru a avea un aspect foarte frumos, am rasturnat-o in alta tigaie si am pus-o la cuptor fara maner. Avand un strat antiaderent de foarte buna calitate, placinta nu se lipeste si poate fi scoasa cu usurinta din tigaie. Am copt placinta pana cand s-a rumenit frumos deasupra. Inainte de a o servi am pudrat-o bine cu zahar si am lasat-o sa se raceasca putin. Este un deliciu! Incercati si reteta mea de pui in sos de ardei copti pentru un alt preparat realizat in vasele Ingenio. Este foarte gustos si usor de facut!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,716CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă