Piept de pui in crusta aromatizata – “Reinventează-ți prânzul cu Floriol”

Piept de pui in crusta aromatizata - video
Piept de pui in crusta aromatizata - “Reinventează-ți prânzul cu Floriol”
Servire Preparare Gatire
2 portii 10 minute 50 minute
  • 4.7/5
  • 7 voturi
7 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
0%0%14.3%0%85.7%
Ingrediente

Dragii mei, am ajuns la cea de-a doua reteta din cadrul programului “Reinventeaza-ti pranzul”, o campanie initiata de Floriol, prin care ne incurajeaza sa ne transformam pranzul intr-o varianta mai sanatoasa si, de ce nu, mai gustoasa! Conform unui studiu solicitat Floriol, în topul preferintelor culinare ale romanilor se afla snitelul cu garnitura de cartofi copti, consumat de aproape 30% dintre acestia. Floriol m-a provocat sa-l transform intr-o varianta mai sanatoasa, asa ca va propun sa-l inlocuim cu piept de pui în crusta aromatizata cu garnitura de cartofi dulci.

Aliatul meu de bază a fost Floriol Savor, un ulei obținut din germeni de porumb, cu un continut natural de Omega 6. Floriol Savor isi dezvaluie aroma după ce il incalziti si este perfect pentru orice fel de cruste. Si pentru ca este vorba de o reteta mai sanatoasa si mai usoara, m-am gan dit sa nu renunt la ideea de snitel, dar sa-l gatesc intr-un mod mai sanatos. Bineinteles ca am ales varianta gatirii in cuptor pentru ca imita foarte bine snitelul clasic, dar fara a-l praji. Asa am obtinut un piept de pui in crusta aromatizata.

Garnitura preferata de romani era aceea de cartofi copti, care desi nu este rea, sunt de parere ca mancam prea multi cartofi, iar consumati in exces, acestia nu ne fac deloc bine siluetei. Asa ca i-am inlocuit cu cartofi dulci, care se numara printre preferatii mei si sunt gustosi si sanatosi. Un cartof dulce are jumate din caloriile unui cartof obisnuit si multe beneficii pentru sanatate (contin antioxidanti, acid folic, regleaza nivelul zaharului din sange, ajuta la prevenirea bolilor de inima, printre altele). Reteta de piept de pui in crusta aromatizata cu garnitura de cartofi dulci este extrem de usoara, rapida si va asigur ca si foarte gustoasa. P

entru crusta aromatizata, am infuzat diferite ierburi aromatice si usturoi in ulei Floriol Savor, iar gustul a fost minunat, cu un continut redus de grasimi. Sper din suflet sa pregatiti si voi macar o data acest piepet de pui in crusta aromatizata si sunt convinsa ca va fi pe placul vostru. Dupa cum v-am spus si la prima reteta, nu uitati de cele doua concursuri pe care le organizam. Primul pe pagina de Facebook Floriol, unde puteti castiga inca o sesiune de gatit cu mine, iar cel de-al doilea pe site-ul meu, unde puteti castiga pachete cu ulei Floriol.

Mod de preparare piept de pui in crusta aromatizata:


Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine
Carte de bucate JamilaCuisine