Ingrediente
- 500 g paste tagliatelle
- 500 g ciuperci
- 1 legatura ceapa verde
- 300 ml smantana pentru gatit cu 20% grasime LaDORNA
- 3 linguri ulei
- 4-5 catei de usturoi
- 200 g crema de branza cu verdeata
- 1 legatura patrunjel
- 20 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de paste cu smantana si ciuperci le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de paste cu smantana si ciuperci este preferata mea atunci cand vreau sa gatesc ceva rapid si gustos. Pastele se numara printre preferatele familiei mele, in special ale copiilor. Ei le-ar putea manca zilnic, fara sa se sature. Totusi, le prefera pe cele cu sos de rosii, iar eu «ascund» in sosul de rosii tot felul de legume pentru a fi cat mai nutritive. Cum fac asta. Pur si simplu bag legumele in robotul de bucatarie si le maruntesc cat pot eu de fin. In felul acesta ei nu stiu ca au si alte legume, dar mananca cu placere. Dupa ce pun rosiile peste legumele maruntite, sosul arata ca cel de rosii, deci nu-si dau seama. In felul acesta toata lumea e multumita. Eu prefer pastele cu sos alb, asa cum sunt acestea. Sunt gustoase, se fac repede si le pot personaliza usor.
Mancam aceste paste cu smantana si ciuperci la restaurant cand eram adolescenta. Pe atunci nu prea gateam si-mi comandam preparate pe care mama nu le gatea in mod normal. Asa fac si acum si comand mancare pe care nu o fac eu in mod obisnuit. Pur si simplu nu pot comanda ciorba sau snitele. Ceea ce nu stiam eu, era faptul ca aceasta reteta era mult mai simpla decat credeam si ca se face foarte repede. In copilarie uram ciupercile si nu stiu sa va spun de ce. Cu cat am inceput sa cresc, am inceput sa le apreciez si sa-mi placa. M-am imprietenit cu ele incercadu-le in pizza. Apoi le-am tot adaugat in diferite alte preparate. Acum imi place la nebunie ciulamaua de ciuperci si toate preparatele pe baza de ciuperci de altfel.
Cum pregatim un sos delicios si aromat pentru paste cu smantana?
Sosul pentru aceste paste cu smantana si ciuperci este simplu de realizat si foarte rapid. Aveti nevoie de ciuperci, de oricare va plac. Eu am folosit champignon albe si brune, insa pot fi de orice fel. Daca va plac cele salbatice, sunt si mai bune. Caliti bine ciupercile, astfel incat sa nu mai aiba deloc lichid si sa se rumeneasca frumos. Cand sunt rumenite, adaugati usturoiul. Eu adaug mai mult, insa puteti pune dupa gust. Abia apoi puteti pune smantana dulce. Eu am folosit smantana pentru gatit LaDORNA cu 20% grasime. Este o smantana naturala, de buna calitate, care nu se separa in timpul gatirii. O puteti folosi in orice preparate si la orice sosuri. Pentru consistenta imi place sa mai adaug o cutie de crema de branza cu verdeata. Sosul va fi super gustos!
Dupa ce ati terminat sosul pentru aceste paste cu smantana si ciuperci, trebuie doar sa va ocupati de paste. Eu am folosit tagliatelle cu ou, insa sunt bune orice paste lungi va plac. Pot fi spaghette, pappardelle sau oricare altele. Fierbeti pastele confirm instructiunilor de pe ambalaj. Unele trebuie fierte mai mult, altele mai putin. Verificati timpul de fierbere si lasati-le cat scrie pe ambalaj. Abia apoi le puteti gusta si la nevoie le mai lasati pana cand sunt pe placul vostru. Amestecati sosul cu pastele fierte si puneti parmezanul si verdeata. Pentru a subtia sosul, pastrati putin din apa pastelor si adaugati-o la nevoie. Serviti pastele fierbinti, imediat ce sunt gata! Incercati si reteta mea de paste cu branza feta si rosii cherry pentru o alta reteta rapida si foarte gustoasa!