Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2

Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii
Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii
Servire Preparare Gatire
4 portii 15 minute 10 minute
  • 4.4/5
  • 17 voturi
17 voturiX
Nu imi place!Reteta Ok!Buna!Foarte buna!Excelenta!
11.8%5.9%0%0%88.2%
Ingrediente
pentru panna cotta
pentru jeleu:

Reteta de panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii reprezinta o noutate pentru mine. De mult imi doream sa fac un desert in care sa folosesc rosii, dar se pare ca tocmai acum i-a venit randul. Ador panna cotta si mi se pare un desert usor de facut si foarte gustos, iar combinatia de busuioc si rosii este clasica si foarte potrivita. Din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt fructe, desi noi le stim ca legume si le folosim ca atare. Totusi, prajitura cu bulion este extrem de faimoasa si de iubita de mamele si bunicile noastre.

Cu ideea acestei prajituri in cap, m-am gandit ca as putea face si alte deserturi folosind rosii. Si pentru ca rosiile merg minunat cu busuiocul, un desert care sa le contina pe amandoua mi s-a parut ideal. Pentru panna cotta cu busuioc am folosit o combinatie de smantana pentru gatit si lapte. Smantana pe care am folosit-o a fost cu 15% grasime si mi s-a parut suficient de grasa pentru un gust catifelat si fin al preparatului. Am adaugat busuioc proaspat si am pus o cantitate mica, doar pentru o aroma si un gust subtil. Zaharul se adauga dupa gust, mai mult sau mai putin, dupa preferinta.

Puteti indulci panna cotta si cu miere sau cu orice alt indulcitor natural. Jeleul de rosii a fost si el simplu de preparat. Am folosit pulpa de rosii de la Delikat in primul rand pentru gustul aceasteia. Puteti gasi produsul in varianta de 250 g si 520 g. Am adaugat o cantitate mica de zahar, pentru ca aceste rosii sunt oricum suficient de dulci, iar zaharul nu a facut decat sa intensifice aromele. Gelatina am adaugat-o pentru a inchega preparatul si pentru a conferi textura caracteristica de panna cotta cu jeleu de rosii. Dupa cateva ore in frigider, am putut sa gustam minunata panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii. Gustul a fost excelent si mult peste asteptarile noastre.

Am obtinut o panna cotta cu busuios extrem de fina si de gustoasa, iar jeleul de rosii a completat minunat totul. Un deset special care va incanta pe oricine. Asa cum v-am obisnuit, am pentru voi si de data aceasta un concurs la care puteti castiga un voucher de cumparaturi pe Emag si produse Delikat – conserve si sosuri de rosii! Tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu la postarea de pe Facebook, in care sa imi spuneti un desert la care ati folosit Delikat pulpa de rosii.

Mod de prep. Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii: