Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii

Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii
Preparare 15 minute
Gatire 10 minute
Timpul total 25 minute
Servire 4 portii
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.41 from 20 votes

Ingrediente
 

pentru panna cotta

  • 300 ml smantana dulce
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 10 frunze de busuioc
  • coaja de la o lamaie

pentru jeleu:

  • 250 g pulpa de rosii de la Delikat
  • 150 ml apa
  • 30 g zahar
  • 7 g gelatina
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Reteta de panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii reprezinta o noutate pentru mine. De mult imi doream sa fac un desert in care sa folosesc rosii, dar se pare ca tocmai acum i-a venit randul. Ador panna cotta si mi se pare un desert usor de facut si foarte gustos, iar combinatia de busuioc si rosii este clasica si foarte potrivita. Din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt fructe, desi noi le stim ca legume si le folosim ca atare. Totusi, prajitura cu bulion este extrem de faimoasa si de iubita de mamele si bunicile noastre.

Cu ideea acestei prajituri in cap, m-am gandit ca as putea face si alte deserturi folosind rosii. Si pentru ca rosiile merg minunat cu busuiocul, un desert care sa le contina pe amandoua mi s-a parut ideal. Pentru panna cotta cu busuioc am folosit o combinatie de smantana pentru gatit si lapte. Smantana pe care am folosit-o a fost cu 15% grasime si mi s-a parut suficient de grasa pentru un gust catifelat si fin al preparatului. Am adaugat busuioc proaspat si am pus o cantitate mica, doar pentru o aroma si un gust subtil. Zaharul se adauga dupa gust, mai mult sau mai putin, dupa preferinta.

Puteti indulci panna cotta si cu miere sau cu orice alt indulcitor natural. Jeleul de rosii a fost si el simplu de preparat. Am folosit pulpa de rosii de la Delikat in primul rand pentru gustul aceasteia. Puteti gasi produsul in varianta de 250 g si 520 g. Am adaugat o cantitate mica de zahar, pentru ca aceste rosii sunt oricum suficient de dulci, iar zaharul nu a facut decat sa intensifice aromele. Gelatina am adaugat-o pentru a inchega preparatul si pentru a conferi textura caracteristica de panna cotta cu jeleu de rosii. Dupa cateva ore in frigider, am putut sa gustam minunata panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii. Gustul a fost excelent si mult peste asteptarile noastre.

Am obtinut o panna cotta cu busuios extrem de fina si de gustoasa, iar jeleul de rosii a completat minunat totul. Un deset special care va incanta pe oricine. Asa cum v-am obisnuit, am pentru voi si de data aceasta un concurs la care puteti castiga un voucher de cumparaturi pe Emag si produse Delikat – conserve si sosuri de rosii! Tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu la postarea de pe Facebook, in care sa imi spuneti un desert la care ati folosit Delikat pulpa de rosii.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,716CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă