Acasa Retete Video Dulciuri Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii

Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii


Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii
Preparare: 15 minute
Gatire: 10 minute
Timpul total: 25 minute
Servire: 4 portii

Ingrediente

pentru panna cotta

  • 300 ml smantana dulce
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 10 frunze de busuioc
  • coaja de la o lamaie

pentru jeleu:

  • 250 g pulpa de rosii de la Delikat
  • 150 ml apa
  • 30 g zahar
  • 7 g gelatina
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii reprezinta o noutate pentru mine. De mult imi doream sa fac un desert in care sa folosesc rosii, dar se pare ca tocmai acum i-a venit randul. Ador panna cotta si mi se pare un desert usor de facut si foarte gustos, iar combinatia de busuioc si rosii este clasica si foarte potrivita. Din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt fructe, desi noi le stim ca legume si le folosim ca atare. Totusi, prajitura cu bulion este extrem de faimoasa si de iubita de mamele si bunicile noastre.

Cu ideea acestei prajituri in cap, m-am gandit ca as putea face si alte deserturi folosind rosii. Si pentru ca rosiile merg minunat cu busuiocul, un desert care sa le contina pe amandoua mi s-a parut ideal. Pentru panna cotta cu busuioc am folosit o combinatie de smantana pentru gatit si lapte. Smantana pe care am folosit-o a fost cu 15% grasime si mi s-a parut suficient de grasa pentru un gust catifelat si fin al preparatului. Am adaugat busuioc proaspat si am pus o cantitate mica, doar pentru o aroma si un gust subtil. Zaharul se adauga dupa gust, mai mult sau mai putin, dupa preferinta.

Puteti indulci panna cotta si cu miere sau cu orice alt indulcitor natural. Jeleul de rosii a fost si el simplu de preparat. Am folosit pulpa de rosii de la Delikat in primul rand pentru gustul aceasteia. Puteti gasi produsul in varianta de 250 g si 520 g. Am adaugat o cantitate mica de zahar, pentru ca aceste rosii sunt oricum suficient de dulci, iar zaharul nu a facut decat sa intensifice aromele. Gelatina am adaugat-o pentru a inchega preparatul si pentru a conferi textura caracteristica de panna cotta cu jeleu de rosii. Dupa cateva ore in frigider, am putut sa gustam minunata panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii. Gustul a fost excelent si mult peste asteptarile noastre.


Am obtinut o panna cotta cu busuios extrem de fina si de gustoasa, iar jeleul de rosii a completat minunat totul. Un deset special care va incanta pe oricine. Asa cum v-am obisnuit, am pentru voi si de data aceasta un concurs la care puteti castiga un voucher de cumparaturi pe Emag si produse Delikat – conserve si sosuri de rosii! Tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu la postarea de pe Facebook, in care sa imi spuneti un desert la care ati folosit Delikat pulpa de rosii.

Mod de prep. Panna Cotta cu busuioc si jelu de rosii:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...