Orez cu pui si legume la Crock-pot

Orez cu pui si legume la Crock-pot
Reteta de orez cu pui si legume la Crock-Pot este ideala cand nu mai stim ce sa gatim si vrem sa realizam un preparat gustos si usor de facut.
Preparare 15 minute
Gatire 2 ore
Timpul total 2 ore 15 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Romaneasca
Servire 6 portii
Calorii 515 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.10 from 53 votes

Ingrediente
 

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 cepe tocate marunt
  • 300 g orez
  • 200 g mazare congelata
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura ierburi aromatice
  • 1 lingura curry
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 litru supa
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de orez cu pui si legume il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 515kcal | Glucide: 54g | Proteine: 22g | Grasimi: 23g | Grasimi saturate: 5g | Colesterol: 88mg | Sodiu: 1086mg | Fibre: 4g | Zahar: 6g | Vitamina A: 3857IU | Vitamina C: 49mg | Calciu: 69mg | Fier: 3mg

Reteta de orez cu pui si legume la Crock-Pot este ideala cand nu mai stim ce sa gatim si vrem sa realizam un preparat gustos si usor de facut. Orezul este unul din preferatele romanilor si cu totii facem pilaf sau orez cu lapte. Eu prefer sa-l gatesc in stil oriental, folosind orez basmati si condimente. Din pacate nu-mi place deloc orezul cu bobul rotund. Il folosesc foarte rar, uneori la sarmale. Am impresia ca niciodata nu-si pastreaza forma si ca boabele se lipesc una de cealalta indiferent de reteta. Din acest motiv folosesc mai mereu orez basmati sau orez cu bob lung.

Am gatit la Crock-Pot foarte multe preparate, insa n-am facut niciodata orez pana acum. Zilele trecute imi era pofta de un orez cu pui si legume si m-am hotarat sa-l fac la Crock-Pot. In acest slow-cooker carnea este mereu perfect gatita, gustul este minunat, iar aromele sunt de fiecare data mai concentrate. Unde mai pui ca se pastreaza nutrientii din legume, fiind un aparat care gateste la temperatura joasa pentru o perioada lunga de timp. Dupa cum stiti, eu folosesc Crock-Pot-ul de mai bine de 2 ani si ii sunt in continuare fidela. Este aparatul ideal pentru o mancare cu adevarat gustoasa.

Pentru aceasta reteta de orez cu pui si legume am folosit pulpe de pui cu os. Acestea sunt mai gustoase ca pieptul si sunt si mai ieftine. Ideale pentru orice buget. Puteti folosi si pulpe de pui dezosate sau chiar aripioare daca doriti. Si carnea de curcan merge foarte bine, la fel si cea de rata. Trebuie totusi sa ajustati timpul de gatire in functie de carnea folosita. Ca legume puteti pune orice doriti sau orice aveti in frigider. Eu am ales combinatia clasica de ceapa, morcov si ardei gras la care am adaugat la final mazare. Se mai pot adauga ciuperci, broccoli, porumb dulce sau orice alte legume va plac

Reteta de orez cu pui si legume extrem de simpla si la indemna. Pentru inceput rumeniti carnea in vasul slow-cooker-ului, asta daca aveti un Crock-Pot Duraceramic asa cum am eu. Daca nu, puteti rumeni carnea separat apoi s-o puneti in aparat. Dupa o ora si jumatate la treapta high, puteti adauga orezul, iar la final mazarea congelata. Va puteti bucura apoi de un preparat gustos si gatit fara efort. Va invit sa incercati si reteta de prajitura cu fructe de padure la Crock. Pe final vreau sa va spun si cateva cuvinte despre initiativa Crock-Pot. Toata luna octombrie sunteti invitati sa descoperiti gustul carnii fragede si suculente gatite la Crock-Pot. Descoperiti retetele speciale si nu uitati, luna octombrie este luna lui Crocktober.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
306,866CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
551,800CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă