Ingrediente
- 2 kg piersici decojite si taiate in felii
- 500 ml apa
- 500 g zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de nectar de piersici facut in casa le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Reteta de nectar de piersici este ideala pentru perioada verii. Eu iubesc vara doar pentru abundenta de fructe si legume pe care le gasim peste tot. Piersicile imi plac in mod special atat mancate ca atare, dar si adaugate in diferite preparate. De acesta data m-am gandit sa le folosesc la o bautura facuta in casa care sa fie aromata si racoritoare. Si cum sotul meu e mare amator de sucuri, nectarul de piersici a fost primul care mi-a venit in minte. Aceasta bautura este foarte iubita in Maroc, iar lui ii aduce aminte de copilarie. Acolo nectarul este prezent la fiecare ocazie, insa este cumpar din comert, nu facut in case. Se gaseste in cutii de carton de 1 litru si toata lumea il adora.
Reteta de nectar de piersici este extrem de simpla, contine doar piersici, apa si zahar, iar optional se poate adauga putina zeama de lamaie. Si cam atat. Rezulta un nectar delicios, mult mai gustos decat cel din magazine si fara conservanti sau arome artificiale. Puteti face acest nectar de piersici cat de lichid sau de dens doriti, in functie de cum va place. Noua ne place mai dens, insa voi il puteti face dupa cum doriti. De fapt, intreaga reteta poate fi modificata dupa cum doriti. Puteti amesteca piersici cu nectarine si cu caise, puteti adauga arome, cum ar fi busuioc, care merge bine in preparate dulci sau de ce nu, ghimbir. Orice este posibil, trebuie doar sa va puneti imaginatia la treaba.
Nectarul de fructe, o bautura perfecta pentru vara!
Imi place sa servesc acest nectar de piersici, rece, aproape inghetatat, intr-un pahar mare. Daca vreau sa fie si mai rece, umplu paharul cu gheata, iar apoi pun sucul. Este un inlocuitor excelent pentru sucurile din comert iar cei mici il vor adora. Daca vreti sa pastrati nectarul pentru iarna, il turnati in sticle sterilizate si le inchideti etans. Il ma puteti folosi si in limonade, diferite cocktail-uri sau in orice alte preparate dulci. Daca doriti sa-l pastrati peste iarna, il puneti in sticle sterilizate si inchideti foarte bine capacele. Apoi, puneti un prosop de bucatarie pe fundul unei oale, puneti sticlele cu nectar in oala si turnati apa rece cat sa ajunga la jumatatea sticlelor.
Fierbeti acest nectar de piersici la foc mic pentru 30-45 de minute. Lasati sticlele sa se raceasca in oala, apoi depozitati-le in camara sau in pivnita. Rezista foarte bine chiar si mai multi ani, cu conditia sa aveti capace care se inchid bine. Folositi intotdeauna capace noi si care se inchid etans. Nectarul se mai poate si congela, asta daca aveti loc sa-l depozitati in lada frigorifica. Pentru alte bauturi racoritoare puteti incerca limonada cu menta sau limonada cu pepene, absolut delicioase si nemaipomenite pentru caldura de afara. Tate se fac simplu si usor si sunt mult mai sanatoase decat variantele din comert. Abia astept sa incercati si voi reteta si sper din suflet sa va placa.