Ingrediente
- 500 g aluat de foietaj cu unt
- 100 g zahar pudra
- 400 g crema de branza
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 g capsuni
- 50 g mure
- 50 g coacaze
- 50 g afine
- 50 g zmeura
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de mini tarte cu aluat de foietaj le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de mini tarte cu aluat de foietaj si fructe de padure este perfecta pentru vara. Atunci cand e cald afara nu ne dorim sa stam prea mult in bucatarie, nici macar pentru deserturi. Acesta este si motivul principal pentru care vara nu facem gogosi, de exemplu. Este mult prea cald ca sa mai stai in fata unei tigai pline cu ulei incins. Simti ca te topesti pur si simplu si e ultimul lucru pe care ai vrea sa-l faci. Eu ma feresc de deserturi care fac caldura in bucatarie si prefer sa pornesc cuptorul decat sa prajesc ceva la foc deschis. Oricum vara mancam mult mai putine dulciuri si ne bazam mai mult pe inghetate si pe bauturi racoritoare facute in casa.
Aceste mini tarte cu aluat de foietaj si fructe de padure sunt de-a dreptul minunate si foarte usor de preparat. Aveti nevoie de aluat de foietaj pe care il puteti face voi sau il puteti cumpara. Daca optati sa-l cumparati, luati-l pe cel cu unt si ocoliti-l pe cel cu margarina. Din fericire se gaseste si la noi varianta cu unt care e mult mai sanatoasa si nici nu este scumpa. Mie imi place varianta cu unt pentru ca e mult mai gustoasa si mai sanatoasa. Imi cumpar mai multe bucati pe care le congelez si le folosesc la nevoie. Le decongelez peste noapte in frigider si sunt bune pentru a fi folosite la orice. Daca aveti timp, va puteti face aluatul in casa, insa vara e si mai greu pentru ca untul se topeste foarte repede.
Cum pregatim niste tarte delicioase cu multe fructe ?
Ce-mi place la reteta de mini tarte cu aluat de foietaj si fructe este faptul ca e foarte simpla si foarte usor de preparat. Nu necesita multe ingrediente si e gata pentru a fi pusa la cuptor in cel mult 15 minute. Cel mai important e sa lucrati repede cu aluatul pentru ca are unt in compozitie si se inmoaie foarte usor. De fiecare data cand se inmoaie il puteti pune la frigider pentru 10 minute. Taiati sfere din aluat asa cum veti vedea in clip. In mijloc adaugati crema de branza si fructele de padure. Pentru a le coace am folosit cuptorul electric Electrolux Steamboost care coace si cu abur si de care sunt super multumita. Il folosesc intens de aproape un an si jumatate si e minunat.
Coaceti aceste mini tarte cu aluat de foietaj si fructe de padure pana cand aluatul se umfla frumos si se rumeneste uniform. Fructele se for gati si ele si isi vor elibera sucul, iar crema de branza se va combina cu acestea. Daca nu doriti sa faceti tarte individuale, puteti face una mare, in acelasi fel doar ca va trebui s-o coaceti pentru mai mult timp. Ca fructe puteti folosi orice va place si orice aveti la indemana. Le puteti combina sau puteti pune un singur fel. Pot sa fie proaspete sau pot fi congelate. Sunt minunate in orice fel! Serviti-le usor caldute, dar sunt la fel de bune si reci! Incercati si reteta de savarina la tava pentru un alt desert delicios cu multe fructe!