Interviu: Jamila intreaba, Delikat 100% natural raspunde!

De aceasta data vin in fata voastra cu un clip oarecum atipic. Este vorba de un nou format numit „Jamila intreaba”. Am vrut sa vin cu un clip in care sa iau legatura cu producatorii romani si sa le pun intrebarile pe care le primesc adesea de la voi. Nu putine sunt cazurile cand voi, cei din comunitatea mea, imi puneti intrebari specifice despre anumite produse. Eu incerc sa raspund cat se poate de bine la aceste intrebari, insa cred ca producatorii sunt cei mai indreptatiti sa faca asta. Acesta este si cazul gamei de condimente 100% natural de la Delikat. Produsele sunt de ceva vreme pe piata, insa am avut senzatia ca nu toata lumea intelege ce contin, asa ca am vrut sa merg direct la sursa.

Acestea fiind spuse, Jamila intreaba a ajuns la Ploiesti, la fabrica Unilever, acolo unde se produc condimentele din gama 100% natural e la Delikat. De cum am intrat in curtea fabricii am ramas uimita de marimea acesteai. E enorma si nu ma asteptam la asta. In plus, este si foarte bine organizata. Totul este foarte bine pus la punctul, pana si locul prin care poti traversa sau unde ai voie sa intri cu masina. In plus nu poti urca si cobori scarile fara sa folosesti balustrada. Mi-a placut aceasta organizare, asta inseamna ca oamenii isi fac bine treaba, stiu ce si cum s-o faca si sunt foarte seriosi. Tin foarte mult la organizare atunci cand vine vorba de munca pentru ca asta ne ajuta sa facem lucrurile asa cum trebuie.

Jamila intreaba, Delikat raspunde! Cum se fabrica condimentele 100% naturale?

Inainte de a vizita fabrica a trebuit sa ne echipam complet. Am primt incaltaminte, halat, boneta si chiar masti. Nu am intrat in sectie pana nu ne-am spalat si dezinfectat mainile si pana nu am fost verificati ca suntem echipati corespunzator. In sectia de condimente toti angajatii erau echipati la fel. Fiind vorba de produse destinate alimentatiei publice, este foarte important sa se respecte normele de igiena. Am vazut apoi cum se produc si se ambaleaza condimentele din gama 100% natural de la Delikat. Am vazut din ce materii prime se fac, unde si cum se amesteca si mai ales am vazut ca nu se folosesc ingrediente nenaturale. Deci fara coloranti, conservanti si mai ales fara monoglutamat de sodiu.

Dupa aceasta vizita, a urmat si interviul „Jamila intreaba”. Am vorbit cu doamna Catinca Oprea, innovation food manager, si cu domnul Iozu Stoian, lead technical and regulatory manager Delikat. Am incercat sa aleg cele mai importante intrebari si mai ales intrebarile pe care le-ati tot pus. Am incercat sa aflu daca aceste condimente sunt cu adevarat naturale, care sunt proportiile de sare si zahar. Am intrebat evident si alte lucruri. Va las pe voi sa le descoperiti si mai ales sa-mi spuneti daca au fost de ajutor. Sper din suflet sa va placa acest clip si chiar sunt curioasa daca va mai doriti clipuri de felul acesta. Daca da, astept de la voi si sugestii!