Ingrediente
- 140 g faina
- 100 g unt moale
- 100 g zahar pudra
- 100 g stafide
- 2 oua
- 1 esenta de vanilie
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu stafide il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
De reteta de fursecuri cu stafide ma leaga multe amintiri. Cand eram mica, la serbarile de sfarsit de an sau de sarbatori, trebuia sa aducem la scoala fursecuri si suc. Stiti cu totii ca asa se proceda, mai ales cei de generatia mea. Imi amintesc ca o rugam pe mama sa-mi cumpere aceste fursecuri si mereu trebuia sa cumpere mai multe pentru ca nu mai aveam rabdare sa astept pana la serbare. Aceste fursecuri erau preferatele mele. De obicei mama cumpara mai multe sortimente de fursecuri printre care spritate, islere sau limbi de pisica.
Cumpara fursecuri cu stafide de la cofetaria din cartier, care intre timp a si disparut, si erau absolut delicioase. Usor crocante si pline de stafide, cu gust de vanilie si unt. Din pacate, anii au trecut, cofetaria nu mai exista, iar fursecurile nu mai sunt ce-au fost odata. Acum sunt tari ca piatra, cu putine stafide si fara prea mult gust. Sunt facute cu margarina, ingrediente ieftine si sincer nu le-am mai cumparat din copilarie. Prefer sa le fac in casa si sa stiu cu siguranta ce si cat am pus in ele si mai ales, sa adaug cate stafide vreau, lucru esential pentru mine.
Cum facem cele mai bune furcesuri cu gust de unt si aroma de vanilie?
Acestea fiind spuse, mi-am facut curaj sa-mi pregatesc singura fursecuri cu stafide, mai ales ca sunt foarte usor de preparat si extrem de rapide. Am ales sa folosesc unt si nu ulei, pentru ca untul imbogateste gustul fursecurilor si le face moi si delicioase. Mai mult, nu am folosit niciun agent de crestere, nici praf de copt, nici bicarbonat de sodiu. Fursecurile au crescut datorita oualor si a untului din compozitie. Pentru a aromatiza fursecurile puteti folosi vanilie, rom, coaja de lamaie sau de portocala.
Daca nu vreti sa faceti fursecuri cu stafide, le puteti omite. Puteti pune nuci sau alune, ori alte fructe uscate. Mai puteti adauga picaturi de ciocolata amaruie, cu lapte sau alba. E foarte buna si ciocolata obisnuita taiata in bucati mici. Serviti furecurile calde sau reci, cu un pahar de lapte. Daca vreti, puteti pregati aceste fursecuri cu stafide pentru Craciun si le puteti da drept cadou cand mergeti in vizita, alturi de fursecuri Linzer sau de fursecuri cu ciocolata. Sunt convinsa ca vor fi pe placul tuturor si ca veti face furori cu ele. La noi in casa sunt printre preferate.
Ies fff bune. imi amintesc de copilarie. Sunt fursecurile preferate ale fiului meu. Multumesc pentru reteta.
perfecte
Ma bucur ca va plac!