Ingrediente
- 3 bucati vrabioare de vita
- 80 g unt
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri chives tocat
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de friptura de vita cu unt aromat le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de friptura de vita cu unt aromat este una dintre cele pe care le prepar atunci cand vreau sa impresionez. O bucata frumoasa de carne de vita bine rumenita la exterior este mereu pe placul tuturor. Asta mai ales cand toti cei din casa sunt carnivori convinsi. Stiu ca multi oameni se tem de pregatirea carnii de vita. Fie nu stiu ce fel de carne sa aleaga pentru un anumit preparat, o gatesc prea mult sau prea putin. Daca intr-una din retetele trecute v-am aratat cum gatim rasolul de vita astfel incat sa fie fraged si moale, acum va arat cat de usor putem face o friptura de vita cu unt aromat perfecta.
Friptura de vita la gratar se poate pregati in trei feluri. In sange, medium sau bine facuta. Personal va recomand s-o gatiti in sange sau medium pentru ca cea bine facuta se poate usca foarte usor si se poate intari. Totusi cum stim cat s-o gatim pentru a fi perfecta pentru noi? Sunt tot felul de trucuri prin care putem verifica, dar adevarul este ca daca nu avem experienta, nu e asa de usor sa ne dam seama. Pana am reusit sa-mi dau seama cat ar trebui sa tin friptura pe gratar, a durat ceva. Pentru voi am insa o alta solutie, mult mai simpla. Este vorba de gratarul electric Optigrill de la Tefal.
Cel mai bun gratar electric pentru cea mai buna friptura.
Acesta nu este insa un gratar electric oarecare, ci unul performant, durabil si de foarte buna calitate. Este special conceput pentru fripturi perfecte si are un senzor care detecteaza automat grosimea bucatii de carne. Astfel incat fiecare friptura de vita cu unt aromat va iesi perfect. Pe langa senzor, gratarul Tefal Optigrill are si un termostat cu semnale sonore si luminoase care ne arata exact cand carnea este gatita in sange, medium sau bine facuta. Deci este imposibil sa facem vreo greseala. Sa nu credeti insa ca acest gratar este bun doar pentru friptura de vita. La el puteti gati orice fel de alta carne: peste, pui, carnati, burgeri.
In plus, gratarul pentru friptura de vita are si o functie pentru carnea congelata, una pentru sandwich-uri si una manuala cu ajutorul careia puteti gati legume, de exemplu. Este deci un aparat complet care pe mine ma ajuta foarte mult in bucatarie. Il folosesc de mai bine de jumatate de an si sunt extrem de multumita de el. Ca sa revenim la friptura de vita cu unt aromat, v-am arat toate cele trei feluri in care poate fi gatita. Eu o prefer in sange sau medium, dar sotul meu o prefera bine facuta. Partea cea mai buna este ca si friptura bine facuta este zemoasa si nu iese deloc uscata. Serviti friptura cu unt aromat si o salata simpla si aveti o cina delicioasa. Noi cu siguranta am avut!