Carnati de casa cu vita si oaie – reteta video

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de carnati de casa cu vita si oaie il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

4.14 from 61 votes
Preparare 40 minute
Gatire 10 minute
Timpul total 50 minute
Categorie Mezeluri
Bucatarie Romaneasca
Servire 20 portii
Calorii 320 kcal

Ingrediente
 

  • 2,5 kg ceafa de vita
  • 2,5 kg pulpa de berbec
  • intestine de oaie
  • 200 g usturoi
  • rozmarin
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 320kcal | Glucide: 5g | Proteine: 43g | Grasimi: 14g | Grasimi saturate: 5g | Colesterol: 128mg | Sodiu: 447mg | Fibre: 1g | Zahar: 1g | Vitamina A: 571IU | Vitamina C: 5mg | Calciu: 54mg | Fier: 5mg

Carnati de casa cu vita si oaie sau cum putem face carnati in casa deliciosi si naturali. O reteta pe care o asteptati de ceva timp si pe care am reusit in sfarsit s-o prepar pentru voi. Nu exista sarbatori de Craciun fara cativa carnati de casa proaspat facuti, din carne buna, cu usturoi si condimente. La noi in casa carnatii erau nelipsiti si tata facea mereu zeci de metri de carnati, mai multi decat aveam nevoie. Cei care ramaneau ajungeau la garnita, conservati in grasime. Tata ii lasa cam doua zile la zvantat, apoi ii afuma. Erau incredibil de buni si de gustosi.

Si bunica mea facea carnati de casa minunati si parca si mai gustosi. Ea nu avea masina de tocat, asa ca toca manual carnea, cu un satar. Era un procedeu mai complicat care dura mai mult, dar carnatii erau deliciosi. Aveau mult usturoi si erau foarte aromati. Bunica punea doar cimbru si sare pentru ca piper si boia nu avea mereu. Cu toate astea, carnatii erau foarte gustosi. Pentru ca am tot vazut carnati facuti in casa la parintii mei, am vrut sa va prezint si eu reteta mea cu vita si oaie. Reteta este simpla, trebuie sa stiti doar ce fel de carne sa alegeti.

Ce fel de carne folosim pentru aceasta reteta?

Pentru acesti carnati de casa eu am folosit ceafa de vita si pulpa de berbec in cantitati egale, insa puteti folosi si o combinatie de porc cu vita, sau doar porc. Important este sa aiba putina grasime carnea, insa nu foarte multa. Carnatii nu trebuie sa fie nici foarte grasi, insa nici foarte slabi. Dupa preferinta, puteti opta pentru cel mult 30% grasime si 70% carne macra. Ii puteti face si mai grasi de atat, insa eu cred ca este proportia cea mai potrivita pentru carnati. Daca doriti, puteti pune in carnati si ceva carne afumata pentru un gust minunat si pentru a nu mai fi nevoie sa-i afumati. Numai buni sa-i folosit la taci si-nghite sau mamaliga in straturi.

Pentru a toca cele doua tipuri de carne, am folosit masina de tocat carne de la Tefal, HV4. Imi place pentru ca e puternica si poate toca pana la 2,3 kg de carne pe minut. In plus, are si accesoriu pentru carnati si pentru suc de rosii cu doua filtre. Pentru a praji acesti carnati de casa am folosit gratarul electric Tefal Optigrill+ XL. Are o suprafata cu 33% mai mare ca celelalte modele pe care vi le-am prezentat si trei functii presetate in plus, pentru porc, fructe de mare si bacon. Sper sa incercati si voi acesti carnati de casa cu vita si oaie si sa va bucurati de ei de aceste sarbatori.

RETETA NOUA

Fursecuri cu aluat razuit super fragede – reteta video

Fursecuri cu aluat razuit super fragede - reteta video Fursecuri cu aluat razuit, se fac simplu si usor, au un aluat super fraged cu crema...

Urmăriți-ma pe:

1,131,218FaniÃŽmi place
287,531CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
524,700CititoriConectați-vă
1,810,000AbonațiAbonați-vă

Ultimele retete