Carnati de casa cu vita si oaie – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2

Carnati de casa cu vita si oaie
Carnati de casa cu vita si oaie
Servire Preparare Gatire
5 kg carnati 40 minute 10 minute
  • 3.9/5
  • 37 voturi
37 voturiX
Nota 1Nota 2Nota 3Nota 4Nota 5
16.2%5.4%8.1%10.8%59.5%

Carnati de casa cu vita si oaie sau cum putem face carnati in casa deliciosi si naturali. O reteta pe care o asteptati de ceva timp si pe care am reusit in sfarsit s-o prepar pentru voi. Nu exista sarbatori de Craciun fara cativa carnati de casa proaspat facuti, din carne buna, cu usturoi si condimente. La noi in casa carnatii erau nelipsiti si tata facea mereu zeci de metri de carnati, mai multi decat aveam nevoie. Cei care ramaneau ajungeau la garnita, conservati in grasime. Tata ii lasa cam doua zile la zvantat, apoi ii afuma. Erau incredibil de buni si de gustosi.

Si bunica mea facea carnati de casa minunati si parca si mai gustosi. Ea nu avea masina de tocat, asa ca toca manual carnea, cu un satar. Era un procedeu mai complicat care dura mai mult, dar carnatii erau deliciosi. Aveau mult usturoi si erau foarte aromati. Bunica punea doar cimbru si sare pentru ca piper si boia nu avea mereu. Cu toate astea, carnatii erau foarte gustosi. Pentru ca am tot vazut carnati facuti in casa la parintii mei, am vrut sa va prezint si eu reteta mea de carnati de casa cu vita si oaie. Reteta este simpla, trebuie sa stiti doar ce fel de carne sa alegeti.

Eu am folosit ceafa de vita si pulpa de berbec in cantitati egale, insa puteti folosi si o combinati de porc cu vita, sau doar porc. Important este sa aiba putina grasime carnea, insa nu foarte multa. Carnatii nu trebuie sa fie nici foarte grasi, insa nici foarte slabi. Dupa preferinta, puteti opta pentru cel mult 30% grasime si 70% carne macra. Ii puteti face si mai grasi de atat, insa eu cred ca este proportia cea mai potrivita pentru carnati. Daca doriti, puteti pune in carnati si ceva carne afumata pentru un gust minunat si pentru a nu mai fi nevoie sa-i afumati. Numai buni sa-i folosit la taci si-nghite sau mamaliga in straturi.

Pentru a toca cele doua tipuri de carne, am folosit masina de tocat carne de la Tefal, HV4. Imi place pentru ca e puternica si poate toca pana la 2,3 kg de carne pe minut. In plus, are si accesoriu pentru carnati si pentru suc de rosii cu doua filtre. Pentru a praji acesti carnati de casa am folosit gratarul electric Tefal Optigrill+ XL. Are o suprafata cu 33% mai mare ca celelalte modele pe care vi le-am prezentat si trei functii presetate in plus, pentru porc, fructe de mare si bacon. Sper sa incercati si voi acesti carnati de casa cu vita si oaie si sa va bucurati de ei de aceste sarbatori.

Mod de preparare carnati de casa cu vita si oaie: