Tocana marocana cu rasol de vita – reteta video

Tocana marocana cu rasol de vita
Reteta de tocana marocana cu rasol de vita este prima pe care am invatat-o de la soacra mea, cu ocazia primei mele vacante in Maroc.
Preparare 10 minute
Gatire 30 minute
Timpul total 40 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Marocana
Servire 4 portii
Calorii 357 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.30 from 24 votes

Ingrediente
 

  • 200 g fosole verde congelata
  • 3 morcovi taiati in sferturi
  • 2 cepe mari taiate solzisori
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 kg rasol de vita
  • 1 kg cartofi
  • 1 rosie tocata

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tocana marocana cu rasol de vita il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 357kcal | Glucide: 16g | Proteine: 35g | Grasimi: 17g | Grasimi saturate: 3g | Colesterol: 59mg | Sodiu: 722mg | Fibre: 5g | Zahar: 7g | Vitamina A: 9494IU | Vitamina C: 34mg | Calciu: 101mg | Fier: 6mg

Reteta de tocana marocana cu rasol de vita este prima pe care am invatat-o de la soacra mea, cu ocazia primei mele vacante in Maroc. Imi amintesc cu mult drag ca ma uitam fascinata la toate condimentele pe care ea le folosea. In momentul ala eu foloseam doar sare si piper si felul ei de a gati mi se parea diferit. Imi notam toate ingredientele pe care soacra mea le folosea, apoi modul de preparare pentru ca voiam neaparat sa invat. Il pusesem pe sotul meu sa-mi cumpere un caiet, pe care il am si acum, si in el imi notam cam tot ce gateau soacra si cumnatele mele.

Inainte sa ma intorc in Romania, mi-am cumparat si toate condimentele pe care le folosea soacra mea. Eram hotarata sa incerc si eu mancarea marocana la mine acasa. Asa s-a nascut JamilaCuisine, din dragostea mea pentru condimente si pentru combinatiile folosite in preparatele lor. Imi doream sa fac cunoscuta bucataria marocana si in Romania si sa le arat romanilor ca se poate gati si altfel. Imi place sa cred ca intr-o anumita masura am reusit. Intorcandu-ne la tocana marocana cu rasol de vita, am incercat sa simplific reteta cat mai mult. Am vrut s-o fac accesibila unui numar cat mai mare de persoane si altfel s-o puteti incerca fara sa cautati foarte mult dupa condimente.

Cam toate condimentele pe care eu le-am folosit se gasesc in supermarketuri sau online. Asta inseamna ca nu ar trebui sa aveti problem in a le gasi. Pentru ca soacra mea foloseste mereu oala sub presiune pentru tocane, asta am facut si eu. Am folosit oala sub presiune Tefal Secure 5 Neo pe care pur si simplu o ador. Este performanta, foarte usor de folosit si foarte sigura. Inainte imi era frica de oalele sub presiune. Insa aceasta oala are 5 sisteme de siguranta si nu exista pericolul sa se intample nimic rau in timpul folosirii. Carnea este gata in maxim 25 de minute, este frageda, gustoasa si suculenta.

Legumele sunt gata in doar cateva minute, fiind si ele foarte bine gatite. Pentru mine acest lucru este foarte important, mai ales ca timpul meu este limitat, insa imi place sa am mereu mancare gatita la masa. Nu cred ca mai este nevoie sa va spun cat de gustoasa este aceasta tocana marocana cu rasol de vita. Carnea pur si simplu se desface de pe os, legumele sunt gustoase si aromate, iar condimentele in confera cu gust aparte. Partea cea mai buna e ca toata prepararea a durat mai putin de 30 de minute. Ideal pentru persoanele ocupate care vor totusi sa gateasca acasa ceva rapid gustos si sanatos.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,723CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă