Cum sa pastrezi alimentele mai mult timp cu FoodSaver | Review

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2

Cum-sa-pastrezi-alimentele-mai-mult-timp-cu-Food-Saver

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una, blogger culinar, cumpar mai multe alimente decat ar cumpara o familie obisnuita pe parcursul unei saptamani. Mereu am 2-3-4 retete de facut sau macar de testat si tot timpul trebuie sa am in casa tot ceea ce am nevoie. Cumpar de obicei cantitati mai mari de fructe si legume, ca doar trebuie sa testez niste retete noi sau tot timpul trebuie sa am unt, cel putin doua feluri de carne si doua trei-feluri de branza, in special parmezan, mozzarella, telemea. Recunosc ca nu le pot folosi pe toate, uneori timpul nu-mi permite sa fac atatea retete cate mi-ai dori, si se intampla destul de des sa nu folosesc intreaga cantitate de alimente, ele se strica si trebuie sa le arunc. Am aruncat destul de multa mancare pentru ca s-a stricat sau a expirat inainte s-o pot folosi, mai ales carne, branza, fructe si legume.

De curand am descoperit insa, aparatul de vidat FoodSaver. Folosindu-l am reusit sa nu mai arunc mancare si in plus am descoperit ca este cel mai simplu si sanatos mod de a conserva pentru iarna fructe si legume proaspete si nu numai. Cu ajutorul lui imi pot vida toate alimentele si le pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp, de 5 ori mai mult timp versus varianta clasica de conservare, pentru a fi mai exacta. Dar de ce vidare? Pentru ca prin vidare extragem aerul din ambalaj iar alimentele se pastreaza proaspete mai mult timp. Dupa cum stim, orice aliment care intra in contact cu aerul ajunge sa se degradeze in timp. Carnea in cateva zile, fructele si legumele in maxim o saptamana. Ce-mi place la aparatul de vidat FoodSaver este faptul ca-mi pot vida absolut orice si pot alege sa pastrez alimentele in frigider, pentru a le consuma in perioada imediat urmatoare sau le pot pastra in congelator unde rezista de 5 ori mai mult timp decat in ambalajele nevidate (plus ca imi pot organiza mult mai bine spatiul in congelator).

Si in plus fac economie de bani si de timp (prefer sa iau bucati bune de carne mai mari, le portionez si le videz, plus faptul ca nu mai pierd timpul la cumparaturi). FoodSaver vine cu un kit de accesorii in pachet – cu o rola de vidare, din care ne putem confectiona pungi mai mici sau mai mari si cu doua seturi de pungi de marimi diferite, in care putem vida ceea ce avem nevoie. Pungile sunt de extrem de buna calitate (fara BPA), pot fi folosite in congelator fara pericolul arsurii de congelator si le puteti pune in cuptorul cu microunde pentru a decongela mancarea precum si in aparatele de gatit in vid. Dar sa va spun ce puteti vida cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver.

Raspunsul ar fi: orice! Puteti vida orice fel de carne sau mezeluri, puteti vida branza, legume, fructe, alune, nuci , orez, paste. Mai puteti vida si congela vinete coapte, ardei copt pentru a le pastra pe timpul iernii sau puteti vida legume care sunt foarte scumpe iarna cum ar fi: dovlecelul, rosiile cherry, ardeiul gras. Cu ajutorul caserolelor ,care se pot achizitiona separat, mai puteti vida fursecuri, prajituri, mancare gatita de orice fel, cafea, cereale, si orice altceva va mai trece prin cap. Aveti si optiunea sa achizitionati dopuri de vidat, pentru a vida sticle, cum sunt cele de vin sau de ulei de masline sau caserola pentru marinare, care va ajuta sa marinati carnea in doar cateva minute.

Cum sa pastrezi alimentele mai mult timp cu FoodSaver