Acasa Retete Video Mancaruri Coquelet umplut cu migdale la cuptor

Coquelet umplut cu migdale la cuptor


Coquelet umplut cu migdale la-cuptor
Preparare: 20 minute
Gatire: 50 minute
Timpul total: 1 ora 10 minute
Servire: 4 portii

Ingrediente

  • 100 g migdale prajite si maruntite
  • 50 g stafide
  • 4 linguri ulei
  • 2 coquelet Edenia
  • 2 cepe tocate
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita curcuma
  • sare
  • piper
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de coquelet umplut cu migdale este una de insipiratie marocana. Imi plac foarte mult aromele marocane si am vrut sa profit de ele pentru a face acest preparat si mai gustos. Dar inainte de toate ce este un coquelet? Coquelet este o specialitate de puisor frantuzesc, ei au dimensiuni mici, sunt hraniti cu porumb, iar gustul lor se apropie foarte mult de cel al puiului de tara. In Romania gasim Coquelet de Bretagne marca Edenia in varianta congelata. Pur si simplu decongelam puisorii peste noapte in frigider si ii putem prepara fara probleme.

Am ales sa creez o reteta de coquelet umplut cu migdale, stafide, ceapa si cateva condimente foarte folosite in bucataria marocana pentru a obtine un preparat delicios, rafinat si care poate fi facut pentru sarbatori. In Maroc acesti coquelet sunt foarte raspanditi si foarte iubiti, iar cu ei se pregatesc cele mai rafinate tajine si cele mai gustoase feluri de couscous. De aici a venit si inspiratia mea pentru acest preparat. Nu va ganditi insa ca acest coquelet umplut cu migdale este greu de preparat sau ca necesita ingrediente multe si scumpe.

Toate ingredientele le puteti gasi in supermarket, coquelet-ul Edenia il gasiti in sectiunea de produse congelate, dar condimentele se gasesc la raionul de condimente sau la cel de produse internationale. Pentru o aroma deosebita am marinat puisorii cu ulei si condimente si i-am lasat sa stea pana am pregatit umplutura. Umplutura este una simpla dar extrem de gustoasa, iar combinatia de migdale cu ceapa si stafidele dulci este incredibil de gustoasa. Dupa ce am umplut puisorii, i-am pus la cuptor pana s-au rumenit frumos si au aratat incredibil de bine.

Acest coquelet umplut cu migdale se serveste cu sosul format in tava, cu masline si cu cateva migdale prajite. Bineinteles ca-l puteti servi si cu o salata, piure de cartofi, orez sau couscous. Eu va recomand sa incercati reteta, mai ales daca vreti sa va incantati familia de sarbatori cu un preparat deosebit. Pentru mai multe idei de preparate sanatoase si gustoase, puteti accesa site-ul vitrinacuidei.ro.

Mod de preparare coquelet umplut cu migdale:

Ultimele retete:

Triunghiuri marocane cu migdale – reteta video

Triunghiuri marocane cu migdale - reteta video Triunghiuri marocane cu migdale, niste super fursecuri fragede cu aroma de trandafiri si...

Tocana de legume de post – reteta video

Tocana de legume de post - reteta video Reteta de tocana de legume sau de tocanita de legume este una...

Rulouri cu crema de ciocolata – reteta video

Rulouri cu crema de ciocolata - reteta video Reteta de rulouri cu crema de ciocolata sau de cornete umplute cu...

Mancare de fasole galbena – reteta video

Mancare de fasole galbena - reteta video Reteta de mancare de fasole galbena este una de care ma leaga multe...

Cheesecake baclava, un desert de senzatie – reteta video

Cheesecake baclava, un desert de senzatie - reteta video Reteta de cheesecake baclava este o minunatie de desert! O combinatie...

Fasole batuta cu ceapa calita – retata video

Fasole batuta cu ceapa calita - retata video Reteta de fasole batuta cu ceapa calita este una pe care voiam...