Ingrediente
- 100 g migdale prajite si maruntite
- 50 g stafide
- 4 linguri ulei
- 2 coquelet Edenia
- 2 cepe tocate
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de coquelet umplut cu migdale il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de coquelet umplut cu migdale este una de insipiratie marocana. Imi plac foarte mult aromele marocane si am vrut sa profit de ele pentru a face acest preparat si mai gustos. Dar inainte de toate ce este un coquelet? Coquelet este o specialitate de puisor frantuzesc, ei au dimensiuni mici, sunt hraniti cu porumb, iar gustul lor se apropie foarte mult de cel al puiului de tara. In Romania gasim Coquelet de Bretagne marca Edenia in varianta congelata. Pur si simplu decongelam puisorii peste noapte in frigider si ii putem prepara fara probleme.
Am ales sa creez o reteta de coquelet umplut cu migdale, stafide, ceapa si cateva condimente foarte folosite in bucataria marocana pentru a obtine un preparat delicios, rafinat si care poate fi facut pentru sarbatori. In Maroc acesti coquelet sunt foarte raspanditi si foarte iubiti, iar cu ei se pregatesc cele mai rafinate tajine si cele mai gustoase feluri de couscous. De aici a venit si inspiratia mea pentru acest preparat. Nu va ganditi insa ca acest coquelet umplut cu migdale este greu de preparat sau ca necesita ingrediente multe si scumpe.
Toate ingredientele le puteti gasi in supermarket, coquelet-ul Edenia il gasiti in sectiunea de produse congelate, dar condimentele se gasesc la raionul de condimente sau la cel de produse internationale. Pentru o aroma deosebita am marinat puisorii cu ulei si condimente si i-am lasat sa stea pana am pregatit umplutura. Umplutura este una simpla dar extrem de gustoasa, iar combinatia de migdale cu ceapa si stafidele dulci este incredibil de gustoasa. Dupa ce am umplut puisorii, i-am pus la cuptor pana s-au rumenit frumos si au aratat incredibil de bine.
Acest coquelet umplut cu migdale se serveste cu sosul format in tava, cu masline si cu cateva migdale prajite. Bineinteles ca-l puteti servi si cu o salata, piure de cartofi, orez sau couscous. Eu va recomand sa incercati reteta, mai ales daca vreti sa va incantati familia de sarbatori cu un preparat deosebit. Pentru mai multe idei de preparate sanatoase si gustoase, puteti accesa site-ul vitrinacuidei.ro.