Ingrediente
- pere
- zahar
- 1 pastaie de vanilie
- 4-5 linguri otet
- zeama de la 2 lamai
- cateva bucati anason stelat
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de compot de pere le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Compot de pere, nu-i asa ca numai doar pronuntandu-i numele ne gandim instantaneu la copilarie? Mie imi placeau compoturile foarte mult. Mai ales cele de mere si de pere, pentru ca erau fructele care se gaseau cel mai usor la noi. Erau absolut delicioasa si imi aduc aminte ca de fiecare data cand eram bolnava mancam mereu compot de pere sau de mere. De cand m-am mutat, am norocul sa am in curte un par inalt, frumos, dar cam batran.
Anul trecut a facut fructe putine si majoritatea au cazut, anul acesta insa, parul meu a fost plin de pere. Au si cazut, intr-adevar, dar au si ramas foarte multe. Asa ca satula sa tot cada, mi-am pus sotul din dotare sa le culeaga. A cules multe, poate prea multe, asa ca o reteta de compot de pere mi s-a parut ideala, mai ales ca aceste pere sunt destul de tari si nu foarte dulci.
Asa ca le-am ales pe cele mai mai mari si pe cele mai frumose, le-am spalat bine, le-am curata de coaja, le-am taiat si am scos casuta de seminte din interior. Puteti taia perele in sferturi sau in bucati mai mici, dupa cum doriti. Am asezat perele in borcane si am adaugat o bucata de anason stelat si o bucata de baton de vanilie, condimente care merg foarte bine in reteta de compot de pere.
Daca nu aveti aceste condimente sau pur si simplu nu va plac, puteti pune doar putin zahar vanila in fiecare borcan de compot de pere. Am pus zahar, zeama de lamaie si apa si am fiert borcanele in baie de apa. Rezultatul a fost demential. Am obtinut un compot de pere delicios si aromat. Mie imi place rece, de la frigider, alaturi de orez cu lapte sau de gris cu lapte.