Ingrediente
- 800 g carne tocata de pui / curcan
- 500 ml suc de rosii
- 100 g orez integral
- 8-10 ardei grasi
- 4 linguri ulei
- 3-4 foi de dafin
- 2 cepe tocate marunt
- 2 morcovi taiati cubulete
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- putin cimbru
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ardei umpluti cu carne de pui il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de ardei umpluti cu carne de pui la slow cooker Crock Pot este ideala pentru vremea aceasta. Pur si simplu ne topim de cald si bucataria nu este chiar locul unde vrei sa stai cu orele vara. Sincer, vara mancam foarte putin si in special mancaruri usoare, carne pe gratar, salate si multe fructe. Sunt convinsa ca nici voi nu sunteti prea incantati de ideea de a sta cateva ore in fata unui aragaz pe asemenea canicula. Pentru ca am acasa oala minune, m-am gandit ca o reteta de ardei umpluti cu carne de pui la Crock Pot este ideala.
In primul rand pentru ca nu e nevoie sa calim ceapa sau sa prefierbem orezul, deci fara aragaz. Pur si simplu amestecam toate ingredientele necesare retetei, umplem ardeii, ii pune in Crock Pot, adaugam suc de rosii si apa si asta este cam tot. Fara aragaz, fara caldura. Setam aparatul pentru 5 ore pe modul High sau pentru 8 ore pe Low si ne vedem de ale noastre pana ce mancarea este gata. Stiu ca pare ca dureaza foarte mult, dar timpul de pregatire in sine este extrem de scurt.
Puteti pregati si umple ardeii seara, puneti vasul aparatului Crock Pot in frigider, iar a doua zi inainte sa plecati la serviciu sau pe unde mai aveti treaba puneti vasul in unitatea centrala, il porniti, iar cand va intoarceti mancarea va fi gata si va fi calda (ca are functie de Pastrare la cald). Si consuma si foarte putin – deci zic ca e solutia ideala pentru a avea o masa gustoasa fara a sta in bucatarie. Nu cred ca mai e nevoie sa va spun cum au iesit acesti ardei umpluti cu carne de pui la Crock Pot. Absolut deliciosi!
Pentru ca am folosit piept de pui tocat, sunt usori si deloc grasi, iar orezul intergral face preparatul ceva mai sanatos. Legumele din umplutura si-au pastrat forma si culoarea iar ardeii au fost absolut perfecti. Cu siguranta voi mai gati ardei umpluti sau chiar dovlecei cu carne de pui la Crock Pot vara asta. Mai ales ca pregatesti rapid mancarea, apoi lasi aparatul sa faca toata treaba in locul tau. Sper din suflet sa va placa aceasta reteta mai ales ca stiu ca multi dintre voi aveti deja aparatul si ca va doreati mai multe retete realizate la Crock Pot.