Retete de mucenici pentru Sarbatoarea celor 40 de Mucenici!

5 retete de mucenici recomandate de Jamila!

Sarbatoarea celor 40 de Mucenici are loc in fiecare an, pe data de 9 martie. In functie de zona, gospodinele pregatesc mucenici fie din aluat dulce (Moldova), fie cu zeama aromata cu scortisoara si coaja de lamaie (Muntenia). Oricare ar fi preferatii vostri, gasiti mai jos 5 retete de mucenici preparate de mine, toate absolut minunate! Puteti alege intre mucenicii muntenesti facuti in casa sau cumparati sau intre mucenicii moldovenesti de post, „de dulce” sau umpluti.

Fiecare dintre cele 5 retete de mucenici este realizata pas cu pas, in varianta video. Retetele sunt simplu de realizat si foarte gustoasa. Numitorul comun pentru fiecare este nuca. Ea este nelipsita din fiecare reteta si confera un gust minunat, ca in copilarie.

1. Mucenici umpluti cu nuca

Mucenici umpluti cu nuca – reteta video
Reteta de mucenici umpluti cu nuca este una noua pentru mine. Nu incercasem niciodata aceasta varianta, dar una dintre fanele mele mi-a scris despre asta si idee mi s-a parut minunata.
Vezi reteta video!
Mucenici umpluti cu nuca

2. Mucenici muntenesti de casa 

Mucenici muntenesti de casa – reteta video
Reteta de mucenici muntenesti de casa este cea cu care am crescut. Eu sunt din Bucuresti si la noi acesti mucenici sunt extrem de consumati si de iubiti.
Vezi reteta video!
Mucenici muntenesti de casa

3. Mucenici moldovenesti de post 

Mucenici moldovenesti de post – reteta video
Reteta de mucenici moldovenesti de post este una din cele mai cautate la inceputul lunii martie. Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Mucenici.
Vezi reteta video!
Mucenici moldovenesti de post

4. Mucenici muntenesti fierti

Mucenici muntenesti fierti – reteta video
Reteta de mucenici muntenesti fierti este reteta copilariei mele. In partea de sud a tarii, in special in zona Munteniei, se pregatesc acest tip de mucenici.
Vezi reteta video!
Mucenici muntenesti fierti

5. Mucenici muntenesti de casa

Mucenici moldovenesti – reteta video
Reteta de mucenici moldovenesti se pregateste in fiecare an, pe data de 9 martie cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici.
Vezi reteta video!
Mucenici moldovenesti