Retete de mucenici pentru Sarbatoarea celor 40 de Mucenici!

5 retete de mucenici recomandate de Jamila!

Sarbatoarea celor 40 de Mucenici are loc in fiecare an, pe data de 9 martie. In functie de zona, gospodinele pregatesc mucenici fie din aluat dulce (Moldova), fie cu zeama aromata cu scortisoara si coaja de lamaie (Muntenia). Oricare ar fi preferatii vostri, gasiti mai jos 5 retete de mucenici preparate de mine, toate absolut minunate! Puteti alege intre mucenicii muntenesti facuti in casa sau cumparati sau intre mucenicii moldovenesti de post, „de dulce” sau umpluti.

Fiecare dintre cele 5 retete de mucenici este realizata pas cu pas, in varianta video. Retetele sunt simplu de realizat si foarte gustoasa. Numitorul comun pentru fiecare este nuca. Ea este nelipsita din fiecare reteta si confera un gust minunat, ca in copilarie.

1. Mucenici umpluti cu nuca

Mucenici umpluti cu nuca – reteta video
Reteta de mucenici umpluti cu nuca, din aluat de cozonac, cu multa umplutura de nuca, bine insiropati, unsi cu miere si presarati cu nuca.
Vezi reteta video!
Mucenici umpluti cu nuca

2. Mucenici muntenesti de casa 

Mucenici muntenesti de casa – reteta video
Reteta de mucenici muntenesti de casa se prepara in sudul tarii. Se fac opturi mici din aluat si se fierb intr-o zeama aromata cu multa nuca.
Vezi reteta video!
Mucenici muntenesti de casa

3. Mucenici moldovenesti de post 

Mucenici moldovenesti de post – reteta video
Reteta de mucenici moldovenesti de post este una din cele mai cautate la inceputul lunii martie. Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de Mucenici.
Vezi reteta video!
Mucenici moldovenesti de post

4. Mucenici muntenesti fierti

Mucenici muntenesti fierti – reteta video
Reteta de mucenici muntenesti fierti se prepara usor, este aromata si foarte gustoasa. Are multe arome, scortisoara si nuca maruntita.
Vezi reteta video!
Mucenici muntenesti fierti

5. Mucenici muntenesti de casa

Mucenici moldovenesti foarte pufosi – reteta video
Reteta de mucenici moldovenesti se pregateste pe data de 9 martie cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici. Sunt pufosi, aromati si insiropati.
Vezi reteta video!
Mucenici moldovenesti