Piftie de curcan | Racituri de curcan – reteta video

Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Carte de bucate - JamilaCuisine Cele mai iubite retete - vol.2
Piftie de curcan / Racituri de-curcan video
Piftie de curcan - reteta video
Servire Preparare Gatire
6-8 portii 30 minute 90 minute
4.1/5236 voturi

Dragii mei, v-am pregatit azi o reteta de piftie de curcan / racituri de curcan. Multi dintre voi mi-ati cerut aceasta reteta si cum se apropie sarbatorile de iarna, m-am gandit ca trebuie neaparat sa va arat reteta mea de piftie. In fiecare an fac piftie de curcan cu tatal meu. E ca un ritual al nostru, acela de a pregati impreuna mancarea pentru sarbatori. De la el stiu sa fac piftie si cel mai mult imi plac povestile lui. In fecare an imi povesteste cum erau sarbatorile in copilaria lui, ce mancare se pregatea, cum mergea la colindat. In plus, tata e si un bun povesitor si de fiecare data rad cu lacrimi la toate amintirile haioase.

Pentru aceasta reteta de piftie de curcan aveti nevoie de carne de curcan cu os: pulpe, aripi, gaturi si spate. Avem nevoie de oase pentru a extrage din ele si din cartilagii gelatina care va inchega supa. Pe langa carne, ne mai trebuie cateva legume pentru a da gust piftiei si o cantitate considerabila de usturoi pentru aroma caracteristica. Tata imi spunea ca mama lui nu prea punea legume in piftie pentru ca nu avea pe perioada iernii. Punea doar ceapa si cateva boabe de piper. In schimb, fierbea carnea bine de tot la foc mic.

Aceasta este cea mai importanta regula pe care trebuie s-o respectati atunci cand faceti piftie de curcan. este Trebuie sa fiebeti foarte, foarte bine carnea. Atat de bine incat carnea sa se desprinda singura de pe oase. Astfel veti obtine o piftie tare si ca isi pastreaza forma. Carnea trebuie sa fie sufiecienta, focul sa fie mic, iar piftia trebuie sa fiarba bine fara a mai adauga apa. La final puteti verifica piftia. Puneti o cantitate mica de supa intr-o farfurie si o puneti la ongelaor. Daca supa se leaga, atunci e gata.

Usturoiul se pune la final in supa, dupa ce ati inchis focul si ati scos carnea si legumele. Nu-l puneti in zeama clocotita pentru ca-si va pierde foarte mul din aroma. Lasati-l sa infuzeze supa, apoi strecurati-l. Pentru a servi piftiile, le puteti monta in boluri mici pe care sa le decorati cu morcov fiert si patrunjel proaspat. Le puteti pune si in vase mai mari pe care sa le puneti direct la masa. Pentru a se inchea piftiile trebuie sa steala rece, intr-o camera neincalzita sau in frigider. Veti obtine o piftie de curcan delicioasa.

Mod de preparare piftie de curcan: