Ingrediente
- 4 puple inferioare de curcan
- 500 g linte
- o conserva rosii in bulion
- 2 catei usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 3-4 linguri ulei
- cateva cepe
- 1 ardei gras taiat in bastonase
- putin cimbru
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita pudra de curry
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita coriandru
- sare
- piper
Reteta de mancare de linte cu carne de curcan este inca un exemplu de preparat delicios pe care il putem realiza la slow-cooker-ul Crock-Pot. Imi place foarte mult lintea. E extrem de sanatoasa, e gustoasa si usor de gatit. O folosesc foarte des la mine in bucuatarie, insa nu o incercasem si la Crock-Pot. Din fericire m-am gandit ca va merge excelent cu pulpele de curcan si ca ar fi pacat sa nu avem si o reteta de mancare de linte cu carne de curcan realizata la slow-cooker. Mai mult, este un fel de mancare satios si sanatos care se realizeaza fara efort, aparatul gatind pur si simplu singur.
Dupa cum v-am obisnuit deja, si aceasta reteta este foarte usor de pregatit. In primul rand aveti nevoie de pulpe de curcan. Eu am folosit pulpe inferioare, dar sunt foarte bune si cele superioare cu sau fara os. Totusi, carnea cu os este mereu mai gustoasa, mai ales cand e gatita usor, la temperatura joasa, ca in aceasta reteta. Pentru un plus de gust si de aroma, am condimentat bine pulpele. Condimentele se pun dupa preferinta, in functie de ceea ce va place. Pentru a marina rapid carnea, am folosit aparatul de vidat Food Saver. Cu ajutorul lui carnea se marineaza aproape instantaneu asa nu mai e nevoie s-o las la marinat.
Bineinteles ca voi puteti lasa pulpe sa se marineze in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Dupa ce am marinat pulpele, nu trebuie decat sa punem toate ingredientele in Crock-Pot si ne-am terminat treaba. Lintea trebuie doar clatita cu apa rece, fara sa fie lasata la inmuiat. Eu am folosit rosii in bulion, dar puteti folosi si suc de rosii. In functie de cat de apoase sunt rosiile, veti avea nevoie de mai multa apa. Puteti pune inca o cana de apa daca dupa 3 ore de gatit vi se pare ca apa nu e suficienta si nu se vede in jurul pulpelor.
Dupa 4 ore verificati pulpele de curcan. In functie de carne, gatirea poate dura inca o ora. In cazul meu pulpele au fost gata in 4 ore, dar se poate sa fie gata in 5. Daca pulpele sunt gata acesta mancare de linte este gata. Puteti opri Crock-Pot si o puteti servi. Mie imi place sa amestec lintea pentru a o transforma intr-o pasta, insa o puteti servi oricum doriti. Fara prea mare efort ati reusit sa pregatit o cina delicioasa pentru familia voastra. Sunt convinsa ca va si pe placul tuturor, la mine in familie a fost un adevarat succes. Pentru o alta reteta delicioasa cu linte, puteti incerca si supa de linte in stil marocan.