Ingrediente
- 100 g faina integrala
- 100 g fulgi de ovaz
- 100 g xylitol
- 50 g ciocolata fara zahar
- 50 ml lapte
- 30 g unt topit
- 10 g praf de copt
- 1 ou
- 1 pastaie de vanilie (semintele)
- putina sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz fara zahar este inca o idee minunata pentru un desert pe care il puteti incerca. Sunt bune atat pentru diabetici, cat si pentru cei care nu vor sa consume zahar rafinat. Au in compozitie ingrediente sanatoase si o cantitate foarte mica de grasime. Partea cea mai buna e ca sunt de-a dreptul delicioase. Si cand spun delicioase, nu exagerez cu nimic. Sunt moi, gustoase si daca nu stiti ca sunt varianta sanatoasa, nici nu va veti da seama de asta. Sunt excelente pentru micul dejun sau pentru gustare si mai ales pentru cei mici.
Pentru aceste fursecuri cu fulgi de ovaz fara zahar am folosit faina integrala si fulgi de ovaz fara zahar. Puteti folosi si faina alba, de secara sau oricare alta faina doriti. Fulgii de ovaz se gasesc in orice supermarket, dar in magazinele naturiste. Pentru o varianta fara gluten, puteti folosi faina si fulgi de ovaz fara gluten. Unt am folosit o cantitate foarte mica, insa il puteti inlocui cu ulei de cocos sau cu orice alt ulei doriti. Si laptele poate fi inlocuit cu orice lapte de origine vegetala. Eu am folosit lapte de vaca degresat.
Ca indulcitor, am folosit xylitolul, insa voi puteti folosi orice alt indulcitor doriti. Si zaharul se poate folosi in cazul in care nu aveti diabet. Va recomand totusi o varianta nerafinata. Un zahar brut sau unul de cocos. Se mai poate folosi si siropul de artar, siropul de agave sau chiar miere. Daca alegeti insa un indulcitor lichid, s-ar putea sa fiti nevoiti sa renuntati la laptele din reteta. Adaugati mai intai indulcitorul lichid si doar la nevoie puneti si cate putin din lapte. Daca nu mai este nevoie de el, il omiteti cu totul.
Modelati aceste fursecuri cu fulgi de ovaz folosind o lingura mica pentru inghetata sau chiar doua linguri obisnuite. Important e sa faceti fursecurile egale pentru a se coace uniform si in acelasi timp. Nu coaceti foarte mult fursecurile. Daca vreti sa ramana moi, le lasati cam 12 minute, iar daca le preferati mai crocante, maxim 15. Ele se intaresc putin si dupa ce se racesc asa ca nu trebuie sa exagerati cu timpul de coacre. Pentru o varianta de fursecuri fara gluten, va invit sa incercati si reteta de fursecuri cu ciocolata fara gluten.