Ingrediente
- 2 cepe taiate solzisori
- 400 g fasole verde intreaga Bonduelle
- 2 ardei grasi rosu si portocaliu
- 3-4 linguri sos de soia
- 2 morcovi rasi
- 2 linguri sos dulce de chili
- 3-4 linguri ulei
- 20 g ghimbir razuit
- 3 catei de usturoi razuiti
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de fasole verde in stil asiatic il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de fasole verde in stil asiatic este ideala pentru perioada postului sau atunci cand nu dorim sa mancam carne o perioada. Bineinteles ca o puteti incerca si oricand aveti fasole verde la dispozitie si doriti s-o pregatiti astfel incat sa fie gustoasa. In plus, fiind o reteta super usoara, se prepara repede. Iubesc fasolea verde inca din copilarie si-mi place s-o includ in cat mai multe preparate. O am mereu in congelator si la nevoie, doar o pun in mancarea pe care o prepar. Nu e nevoie s-o decongelez, nu trebuie spalata si nici macar taiata. O pun pur si simplu in tocana marocana sau o calesc cu usturoi si parmezan. E minunata si imi place foarte mult!
Pentru aceasta reteta de fasole verde in stil asiatic am inceput prin a cali ceapa, ardei gras si morcovi. Am adaugat usturoi si ghimbir pentru gustul preparatelor asiatice si bineinteles sos de soia si sos dulce de chilli. Voi puteti adauga orice fel de legume doriti. Ciupercile merg foarte bine, la fel si broccoli, spanacul sau conopida. Fasolea verde a fost evident cea de la Bonduelle. Dupa cum stiti deja, e marca de legume congelate pe care o folosesc cel mai des la mine in bucatarie si pe care o am cel mai des in congelator. Imi place sa apelez la legumele congelate de fiecare data cand nu am acces la cele proaspete, iar cele de la Bonduelle sunt de foarte buna calitate.
Cum pregatim o fasole gustoasa, aromata in maxim 30 de minute?
Pentru o fasole verde in stil asiatic gustoasa si aromata este foarte important sa caliti bine legumele. Cu cat legumele sunt calite suficient, cu atat mancarea e mai gustoasa. Asta nu inseamna ca trebuie sa prajiti legumele sau sa le ardeti. Trebuie doar sa le caliti cat sa se rumeneasca si apoi sa adaugati usturoiul si ghimbirul. Acestea se calesc doar pentru maxim 1 minut pentru ca devin amare foarte usor. Cand legumele sunt calite, adaugati si fasolea verde si caliti-o si pe ea pana cand e gatita. Daca simtiti nevoia, mai puteti adauga putina apa in mancare pentru a se gati mai repede. Totusi, nu puneti prea multa apa ci putin cate putin pana cand e gata fasolea.
Cand este gata, puteti servi aceasta fasole verde in stil asiatic cum doriti. E minunata alaturi de orez basmati. Merge foarte bine si cu cartofi natur, si cu piure. E foarte buna si cu taitei chinezesti din orez. De fapt, e buna cu orice va place. Ramane la latitudinea voastra cu ce o serviti. E super si drept garnitura pentru carne si peste. O puteti servi cu pui, cu vita, cu somon, cu fructe de mare. Pe perioada postului e buna si ca atare, servita cu paine proaspata. Este un mod foarte gustos de a prepara fasolea, iar mie imi place la nebunie. Neparat trebuie s-o incercati si voi! La fel, trebuie sa incercati si reteta mea de cartofi noi la cuptor cu fasole verde. E foarte gustoasa!