Cotlete de miel la cuptor cu mujdei de leurda

Cotlete de miel la cuptor cu mujdei de leurda
Reteta de cotlete de miel cu mujdei de leurda este simplu de preparat, foarte gustoasa si aromata. Carnea de miel se gateste simplu la cuptor
Preparare 15 minute
Gatire 20 minute
Timpul total 35 minute
Categorie Fel principal
Bucatarie Romaneasca
Servire 7 portii
Calorii 269 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.67 from 24 votes

Ingrediente
 

Pentru cotlete:

  • 700 g cotlete de miel
  • 2-3 linguri ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva crengute rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • piper

Pentru mujdei:

  • 2 legaturi leurda
  • 2-3 linguri ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateii de la 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cotlete de miel la cuptor cu mujdei le gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 269kcal | Glucide: 7g | Proteine: 26g | Grasimi: 15g | Grasimi saturate: 4g | Grasimi polinesaturate: 3g | Grasimi mononesaturate: 8g | Grasimi nesaturate: 0.03g | Colesterol: 76mg | Sodiu: 616mg | Fibre: 2g | Zahar: 0.3g | Vitamina A: 262IU | Vitamina C: 10mg | Calciu: 66mg | Fier: 3mg

Reteta de cotlete de miel cu mujdei de leura este perfecta pentru masa de Paste, dar nu numai. Nu stiu cum e la voi, insa noi suntem mari amatori de carne de miel si de berbec. Cumpar cam de doua ori pe luna aceasta carne, o portionez si o pun la congeltor pentru a o avea mereu la dispozitie. Sotul meu prefera cotletele fie de miel, fie de berbecut. I le fac si acasa, le comanda si la restaurant, le adora pur si simplu. Si fetitei mele ii plac la fel de mult si uneori chiar se bat amandoi pe ele. Inainte sa descopar cultura si bucataria marocana ma feream de carnea de oaie. Mancam de Paste, dar nu ma omoram cu ea si apoi mai mancam anul urmator. Nici parintii mei nu sunt mari fani, mama chiar nu prea mananca pentru ca nu-i place mirosul specific.

Pentru Paste aceasta reteta de cotlete de miel cu mujdei de leurda este minunata daca nu vrei sa va complicati. Nici eu nu am vrut sa ma complic cu cumparaturile, asa ca am ales Freshful pentru a-mi cumpara tot ce am nevoie pentru a pregati reteta. Din fericire la Freshful am gasit si carnea de miel, si legume proaspete, si verdeturi, si cam tot ce am nevoie. Freshful este un hipermarket online cu depozit propriu si cu masini cu temperatura controlata. Mancarea e pastrata la temperatura optima si toate ingredientele ajung proaspete si in siguranta. Livreaza in Bucuresti, Ilfov si Ploiesti si au o gama variata de produse, oferte si promotii saptamanale. La prima comanda va puteti bucura de produse cadou in valoare de 100 de lei si aveti transport gratuit la comenzi peste 150 de lei.

Cum marinam aceste cotlete de miel si cum preparam cel mai bun mujdei cu leurda?

Pentru reteta de cotlete de miel cu mujdei de leurda e foarte important sa marinam bine carnea. Am facut o marinada din ierburi aromatice, cateva condimente, ulei, zeama de lamaie si neaparat usturoi. Pentru a fi cat mai aromata, maruntesc toate ingredientele in robotul de bucatarie pana obtin un fel de pasta. Masez bine carnea cu acest amestec si o las la marinat. Trebuie sa stea macar 30 de minute, insa e bine s-o lasati peste noapte. Aromele vor patrunde mai bine in carne si va deveni frageda si delicioasa. Va puteti face propriul amestec de condimente si verdeturi, in functie de preferinte. Mujdeiul cu leurda e si el la fel de usor de preparat si se face tot la robot. Maruntim toate ingredientele si este gata. E super gustos si foarte aromat.

Am vrut ca reteta de cotlete de miel cu mujdei de leurda sa fie foarte simplu si usor de realizat, asa ca am gatit carnea la cuptor. Am pus-o intr-o tigaie ce poate fi pusa in cuptor si am lasat-o cam 20 de minute in cuptorul preincalzit. Carnea de miel e foarte frageda si e gata foarte repede, deci nu are rost sa le lasati mai mult. Carnea trebuie sa fie frumos rumenita si patrunsa in interior. Daca le lasati mai mult, se vor usca si chiar nu vreti asta. Serviti cotletele la masa de Paste alaturi de mujdei si neaparat cu o salata proaspata alaturi. Ca antreu puteti avea o ciorba de miel acrisoara dreasa cu smantana si cu multa verdeata deasupra. Puteti face aceasta reteta si in restul anului pentru ca miel gasim oricand si e perfecta pentru orice ocazie!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă