Ingrediente
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina patarnac
- 2 morcovi
- 2 kg burta de vita
- 2-3 bucati rasol de vita
- 1 capatana de usturoi
- 5 galbenusuri
- sare
- 4-5 linguri otet
- 400 g smantana grasa
- 1 foi de dafin
- cateva boabe de piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ciorba de burta il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de ciorba de burta rapida in oala sub presiune este numai buna atunci cand nu vreti sa fierbeti aceasta ciorba cu orele. De obicei burta proaspata fierbe greu, asa ca poate dura si 3 ore sa fie complet fiarta. Cand tata facea ciorba, fierbea burta si o jumatate de zi, mai ales ca facea mereu cantitate mare pentru noi, prieteni si vecini. Am facut oale si oale din aceasta ciorba impreuna cu tata. Aproape ca nici nu-mi amintesc de cate ori am putut s-o preprar, insa stiu ca a avut de fiecare data succes. Alaturi de ciorba radauteana, aceasta ciorbita este preferata mea. O prepar doar la ocazii speciale, in special iarna. Mi-a placut din totdeauna, chiar daca multi oamenii sunt intimidatii de ideea de a manca burta de vita.
Pentru aceasta reteta de ciorba de burta rapida este foarte important sa folositi burta proaspata, nu prefiarta. Eu am gasit in supermarket burta congelata, dar nu si prefiarta. Cautati in congelator si cititi cu atentie ambalajul. Daca scrie ca este prefiarta, lasati-o acolo. De ce? Pentru ca nu are gust. Eu am lasat-o sa se decongeleze in frigider, am spalat-o bine cu apa si otet si am tinut-o in apa cu bicarbonat. Fiind burta din comert, este foarte bine curatata si spalata, asa ca nu are un miros respingator. E buna si burta proaspata din macelarii, insa de obicei nu e atat de bine curatata si are acel miros caracteristic de burta. Trebuie s-o lasati sa stea peste noapte in apa cu otet, apoi cateva ore in apa cu bicarbonat.
Cea mai gustoasa ciorba de burta rapida in oala sub presiune.
Pentru a obtine o ciorba de burta rapida si gustoasa, trebuie neaparat sa adaugati si niste oase de vita. Eu adaug mereu cateva bucati de rasol de vita cu os. Dau un gust minunat ciorbei, iar carnea o dezosez si o pun la final in preparat. Puteti folosi si oase fara carne, dar sa fie de vita. Pentru a fierbe aceasta ciorba de burta in oala sub presiune, eu am folosit oala Tefal ClipsoMinut, una din cele mai bune oale pe care le-am incercat. Nu ma intelegeti gresit, si cealalta oala Tefal e minunata, insa aceasta e si mai si. In primul rand o ador pentru ca se deschide si inchide foarte usor cu o singura mana. Lucru foarte important pentru o proaspata mamica, asa ca mine. De multe ori gatesc cu Sarah in brate, asa ca imi e de mare ajutor.
Un alt lucru minunat la acesta oala in care am facut ciorba de burta rapida este timerul. Il setez, il pun pe capacul oalei si in momentul in care oala incepe sa fluiere, timerul porneste. Nu trebuie sa ma mai uit la ceas si sa calculez cat trebuie s-o las pe foc. Cand s-a scurs timpul, timerul ma anunta prin mai multe semnale sonore. E perfecta si in plus are 5 sisteme de siguranta, deci e sigura si o puteti folosi fara griji. Burta a fiert in 45 de minute si tot ce mi-a mai ramas, a fost s-o dreg cu smantana, galbenusuri, usturoi si otet. Daca doriti, puteti adauga in ciorba si legumele fierte si pasate, eu prefer sa nu le pun. Serviti ciorba de burta in oala sub presiune alaturi de o paine speciala, asa cum e painea impletita, si de mujdei, smantana sau hrean! E o ciorba delicioasa!