Acasa Retete Video Ciorbe si supe Ciorba de burta in oala sub presiune - reteta video

Ciorba de burta in oala sub presiune – reteta video

Ciorba de burta in oala sub presiune
Preparare: 30 minute
Gatire: 45 minute
Timpul total: 1 ora 15 minute
Fel: Supa
Bucatarie: Romaneasca
Servire: 10 portii
Calorii: 353kcal

Ingrediente

  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina patarnac
  • 2 morcovi
  • 2 kg burta de vita
  • 2-3 bucati rasol de vita
  • 1 capatana de usturoi
  • 5 galbenusuri
  • sare
  • 4-5 linguri otet
  • 400 g smantana grasa
  • 1 foi de dafin
  • cateva boabe de piper

Mod de preparare:

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de ciorba de burta il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Mergeti la reteta video completa!

Nutriție

Calorii: 353kcal | Glucide: 12g | Proteine: 31g | Grasimi: 19g | Grasimi saturate: 8g | Grasimi mononesaturate: 3g | Colesterol: 443mg | Sodiu: 214mg | Potasiu: 405mg | Fibre: 1g | Zahar: 3g | Vitamina A: 2415IU | Vitamina C: 5.9mg | Calciu: 204mg | Fier: 2.4mg
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de ciorba de burta in oala sub presiune este numai buna atunci cand nu vreti sa fierbeti aceasta ciorba cu orele. De obicei burta proaspata fierbe greu, asa ca poate dura si 3 ore sa fie complet fiarta. Cand tata facea ciorba, fierbea burta si o jumatate de zi, mai ales ca facea mereu cantitate mare pentru noi, prieteni si vecini. Am facut oale si oale din aceasta ciorba impreuna cu tata. Aproape ca nici nu-mi amintesc de cate ori am putut s-o preprar, insa stiu ca a avut de fiecare data succes. Alaturi de ciorba radauteana, aceasta ciorbita este preferata mea. O prepar doar la ocazii speciale, in special iarna. Mi-a placut din totdeauna, chiar daca multi oamenii sunt intimidatii de ideea de a manca burta de vita.

Foarte important la aceasta reteta este sa folositi burta proaspata, nu prefiarta. Eu am gasit in supermarket burta congelata, dar nu si prefiarta. Cautati in congelator si cititi cu atentie ambalajul. Daca scrie ca este prefiarta, lasati-o acolo. De ce? Pentru ca nu are gust. Eu am lasat-o sa se decongeleze in frigider, am spalat-o bine cu apa si otet si am tinut-o in apa cu bicarbonat. Fiind burta din comert, este foarte bine curatata si spalata, asa ca nu are un miros respingator. E buna si burta proaspata din macelarii, insa de obicei nu e atat de bine curatata si are acel miros caracteristic de burta. Trebuie s-o lasati sa stea peste noapte in apa cu otet, apoi cateva ore in apa cu bicarbonat.

Cea mai gustoasa ciorba de burta in oala sub presiune.

Pentru a obtine o ciorbita gustoasa, trebuie neaparat sa adaugati si niste oase de vita. Eu adaug mereu cateva bucati de rasol de vita cu os. Dau un gust minunat ciorbei, iar carnea o dezosez si o pun la final in preparat. Puteti folosi si oase fara carne, dar sa fie de vita. Pentru a fierbe aceasta ciorba de burta in oala sub presiune, eu am folosit oala Tefal ClipsoMinut, una din cele mai bune oale pe care le-am incercat. Nu ma intelegeti gresit, si cealalta oala Tefal e minunata, insa aceasta e si mai si. In primul rand o ador pentru ca se deschide si inchide foarte usor cu o singura mana. Lucru foarte important pentru o proaspata mamica, asa ca mine. De multe ori gatesc cu Sarah in brate, asa ca imi e de mare ajutor.


Un alt lucru minunat este timerul. Il setez, il pun pe capacul oalei si in momentul in care oala incepe sa fluiere, timerul porneste. Nu trebuie sa ma mai uit la ceas si sa calculez cat trebuie s-o las pe foc. Cand s-a scurs timpul, timerul ma anunta prin mai multe semnale sonore. E perfecta si in plus are 5 sisteme de siguranta, deci e sigura si o puteti folosi fara griji. Burta a fiert in 45 de minute si tot ce mi-a mai ramas, a fost s-o dreg cu smantana, galbenusuri, usturoi si otet. Daca doriti, puteti adauga in ciorba si legumele fierte si pasate, eu prefer sa nu le pun. Serviti ciorba de burta in oala sub presiune alaturi de o paine speciala, asa cum e painea impletita, si de mujdei, smantana sau hrean! E o ciorba delicioasa!

Mod de preparare ciorba de burta in oala sub presiune:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...