Ingrediente
- 300 g biscuiti digestivi
- 200 g zahar
- 200 g smantana
- 150 g unt topit
- 50 g faina
- 4 oua
- 2 linguri extract de vanilie
- 2 galbenusuri
- 1 kg crema de branza
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cheesecake la cuptor il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de cheesecake la cuptor este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am mancat. Iubesc prajiturile cu branza, atat coapte, cat si fara coacere. Am facut multe cheesecake-uri, de toate felurile, insa parca cel copt imi place cel mai mult. E cremos, dens si foarte aromat. Imi place si combinatia de biscuiti cu crema de branza, iar daca mai adaug si fructe proaspete, e perfect! In trecut comandam mereu chessecake de la restaurant sau de la cafenea. Acum prefer sa-l fac in casa, mai ales ca toata familia il adora.
Pentru aceasta reteta, cel mai important ingredient este crema de branza. Nu o confundati insa cu mascarpone. Mascarpone nu e crema de branza, ci o smantana grasa potrivita mai degraba pentru tiramisu. Crema de branza este acrisoara si mult mai slaba ca mascarpone-le. O gasiti la raionul de lactate, langa branza topita. Nu cumparati crema de branza light, ci pe cea clasica. E nevoie de cremozitatea ei, mai ales ca nu adaugam unt sau alta sursa de grasime. Pe langa crema de branza, mai adaugam si smantana, tot grasa, cu 20% grasime.
Pentru crusta se folosesc in mod obisnuit biscuiti digestivi. Digestivi am folosit si eu, insa puteti folosi si alti biscuiti. Important e sa nu aiba crema si sa fie fragezi. Nu recomand biscuitii populari pentru ca sunt mult prea uscati. In rest, cam orice fel de biscuiti sunt bun. Untul trebuie sa fie gras, cu 80% grasime, sa fie topit si racit la temperatura camerei. Amestecul trebuie sa arate ca nisipul ud si sa fie foarte bine compactat in tava. In felul acest crusta isi va pastra forma dupa ce o vom scoate din cuptor.
Foarte importanta mai este si temperatura la care coacem acest cheesecake la cuptor. Neaparat sa fie foc mic si sa punem tava pe baie de abur. Apa va mentine temperatura constanta, iar desertul va fi fin si cremos. Tot pentru a fi cremos, este important sa nu amestecam compozitia cu mixerul. Trebuie sa incorporam cat mai putin aer in aceasta. Astfel cheesecake-ul nu se va crapa in timpul coacerii. Lasati-l sa ajunga la temperatura camerei, apoi puneti-l la frigider pentru 4-6 ore. Minunatul cheesecake la cuptor este gata. Serviti-l cu dulceata de capsuni sau cu fructe proaspete si va fi desertul perfect.