Ingrediente
Pentru tort:
- 300 g biscuiti Petit Beurre cu cacao
- 1 litru lapte
- 300 g biscuiti Petit Beurre clasic
- 160 g zahar pudra cu aroma de vanilie Coseli
- 1 lingura superesenta de rom Coseli
- 80 g amidon
- 200 g ciocolata amaruie cu 50% cacao
- 100 g unt
- 20 g cacao
Pentru decor:
- 200 g mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 200 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tort cu biscuiti il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Acest tort fara coacere cu biscuiti este ideal pentru orice ocazie, atunci cand nu vreti sa coaceti blaturi sau cand pur si simplu nu aveti cum. Un tort fara coacere este binevenit pe perioada verii, de pilda. E minunat si atunci cand stam prost cu timpul sau cand nu mai stim ce tort sa facem. Mama ne facea des tort de biscuiti in copilarie. Nu-mi aduc aminte exact cum il facea, dar nu voi putea uita gustul. Era cel mai bun tort din lume si cel mai rau imi pare ca mama nu-si mai aminteste reteta. Am crescut cu totii cu dulciuri pe baza de biscuiti, mai ales cu salam de biscuiti, asa ca aceste deserturi sunt inca preferatele noastre.
Cu gandul la copilarie, am facut pentru voi acest super tort fara coacere cu biscuiti care este si gustos, si aspectuos, si usor de preparat. Este genul de desert pe care-l puteti face foarte repede intr-o seara, cand va intoarceti de la serviciu. Il puneti la frigider si a doua zi doar ii puneti glazura si-l decorati dupa cum doriti. Exact asa am procedat eu cand am testat aceasta reteta. Am facut-o intr-o seara, dupa ce mi-am terminat toata treaba. L-am pus in frigider pentru a se inmuia biscuitii, iar a doua zi a fost numai bun pentru a fi decorat si bineinteles gustat.
Ce ingrediente folosim pentru cel mai bun tort fara coacere?
Pentru biscuitii din acest tort fara coacere cu biscuiti, am folosit doua feluri de petit beurre, clasic si cu cacao. Am vrut sa obtin un efect de spirala, asa ca am pus straturi alternative de biscuiti bicolori. Puteti pune doar un singur fel de biscuiti insa mi-a placut la nebunie contrastul dintre cele doua culori. Crema este o budinca in care am pus ciocolata cu 50% cacao si pe care am aromatizat-o cu superesenta de rom de la Coseli. Pentru a fi sigura ca e suficient de dulce am adaugat si putin zahar pudra cu aroma de vanilie, tot de la Coseli. Puteti face si o budinca de vanilie, folosit ciocolata alba si eliminand cacaoa.
Crema pentru acest tort fara coacere cu biscuiti se foloseste calda pentru ca biscuitiii sa se inmoaie fara sa-i mai insiropam. Am mai pus si unt in crema pentru a ma asigura ca se va intari suficient cat sa tina biscuitii in forma de tort. Am glazurat tortul cu o crema facuta din mascarpone, ciocolata cu lapte si smantana pentru frisca. E o crema gustoasa care se intareste frumos si se niveleaza perfect. Ca decor am folosit fructe proaspete: zmeura, mure, afine si coacaze. Puteti decora tortul cu orice doriti. Puteti pur si simplu sa-l imbracati in frisca, de exemplu. Un tort fara coacere cu biscuiti absolut delicios, la fel de bun ca prajitura Fanta, de exemplu
Am o întrebare: soțul mi-a cumpărat biscuiti populari clasici și cu cacao. Se poate face reteta și cu astfel de biscuiti? Mulțumesc!
Sigur ca da!
L-am făcut de foarte multe ori și este foarte apreciat de familia și prietenii mei!
Ma bucur mult! ❤️ ❤️ ❤️
buna ziua, pentru glazura am folosit Ingredientele pe care le-ați menționat, dar mi-a ieșit apoasa. Cum o pot îngroșa?
Cel mai probabil ciocolata cu lapte nu a fost de buna calitate. Amestecati-o cu o jumatate de ciocolata amaruie, cu 50% cacao.