Acasa Retete Video Torturi Tort diplomat cu fructe tropicale - reteta video

Tort diplomat cu fructe tropicale – reteta video

Tort diplomat cu fructe tropicale
Preparare: 1 ora
Gatire: 20 minute
Timpul total: 1 ora 20 minute
Servire: 12 persoane

Ingrediente

Penru crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 50 g faina

Pentru jeleu:

  • 2 conserve fructe tropicale Sun Food
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 20 g gelatina

Pentru decor:

  • 400 g piscoturi
Ai incercat aceasta reteta?Urmărește-mă pe @JamilaCuisine sau tag #jamilacuisine!

Reteta de tort diplomat cu fructe tropicale este perfecta pentru zilele de sarbatoare in special pentru masa de Anul Nou. Bineinteles ca poate fi pregatit si cu alte ocazii, mai ales ca se realizeaza cu fructe de conserva care se gasesc tot timpul anului. In plus e delicioas si racoritor, crema este fina si extrem de gustoasa iar jeleul este dulce acrisor si se potriveste de minune cu aceasta. Am ales sa prepar acest tort diplomat cu fructe tropicale din conserva marca Sun Food pentru ca sunt de buna calitate, se gasesc usor in supermarketuri si sunt foarte bune la gust.

Bineinteles ca puteti folosi si piersici din conserva, ananas sau orice alte fructe doriti. Puteti folosi si fructe proaspete, insa va recomand sa le fierbeti inainte, mai ales daca vreti sa folositi ananas sau papaya. Acestea au niste enzime care anuleaza efectul gelatinei. Tortul diplomat nu e un desert greu de preparat, trebuie insa sa tineti cont de cateva reguli foarte importante pentru a va reusi reteta. In primul rand crema pe baza de oua se lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a fi amestecata cu frisca. Daca aceasta crema este si foarte putin calda, ea va topi frisca si crema fie se va taia, fie se va inmuia foarte tare.

Frisca trebuie si ea batuta cu atentie, asta daca folositi smantana pentru frisca. Aceasta trebuie sa fie foarte rece, se bate la viteaza mare pana se intareste si se opreste imediat mixarea. Daca este batuta prea mult samantana pentru frisca se separa (se taie) si veti obtine unt. Puteti alege si varianta mai usoara, aceea de a folosi frisca vegetala care nu se taie ci doar se intareste prea mult, dar smantana pentru frisca este mult mai gustoasa si mai sanatoasa. Gelatina necesita si ea putina atentie pentru ca nu trebuie sa fiarba.


Daca se intampla asta, isi pierde proprietatile si nu mai gelifiaza, deci fie o topiti agaudand-o intr-un lichid/crema fierbinte, dar care sa nu fiarba, fie o puneti pe baie de aburi si o topiti pana ce granulele de gelatina nu vor mai fi vizibile. Acestea fiind mentionate, trebuie doar sa treceti la treaba, mai ales ca in maxim doua ore acest tort diplomat cu fructe tropicale este gata. Se lasa sa stea in frigider pana se intareste putin crema, apoi se adauga jeleul si se pune inapoi in frigider peste noapte pentru a se intari bine. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe sau cu frisca. Se savureaza impreuna cu toata familia!

Mod de pre. tort diplomat cu fructe tropicale:

Retete de cozonaci

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit

Cozonac moldovenesc cu aluat oparit Pentru ca se apropie sarbatorile, nu puteam sa nu revin cu o noua reteta de...

Baigli / Beigli cozonac unguresc – reteta video

Baigli / Beigli - cozonac unguresc - reteta video Baigli sau beigli este un cozonac unguresc cu umplutura bogata de...

Cozonac fara framantare – reteta video

Cozonac fara framantare - reteta video Reteta de cozonac fara framantare poate reprezenta solutia salvatoare pentru cei care nu vor,...

Cozonaci pas cu pas – reteta video

Cozonaci pas cu pas - reteta video pentru aluat:500 ml lapte (cald)200 g zahar150 g unt20...

Cozonac floare cu Nutella – reteta video

Cozonac floare cu Nutella - reteta video 500 g faina300 ml lapte200 g Nutella50 g unt10 g drojdie (uscata)2 linguri...

Babka / Cozonac european cu ciocolata

Babka / Cozonac european cu ciocolata Babka sau cozonac european cu ciocolata, un super desert pe care il puteti incerca...

Ultimele retete:

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei – reteta video

Rulada diplomat cu fructe, gustul copilariei - reteta video Reteta de rulada diplomat este inca una a copilariei mele. Chiar...

Rulada de bezea cu capsuni – reteta video

Rulada de bezea cu capsuni - reteta video 250 g mascarpone200 ml smantana pentru frisca6 albusuri200 g zahar tos50...

Ciocolata de casa, gustul copilariei – reteta video

Ciocolata de casa, gustul copilariei - reteta video 400 g lapte praf100 g cacao (Coseli)400 g zahar200 ml ...

Prajitura Carpati pentru Craciun – reteta video

Prajitura Carpati pentru Craciun - reteta video Prajitura Carpati, desertul anului 2019 pe JamilaCuisine! Una din cele mai bune prajituri...

Cheesecake cu miere si lamaie – reteta video

Cheesecake cu miere si lamaie - reteta video Cheesecake cu miere si lamaie, un desert foarte aromat, usor de preparat...

Fursecuri spritate cu ciocolata – reteta video

Fursecuri spritate cu ciocolata si scortisoara - reteta video 1 lingura scortisoara macinata (Delikat)400 g faina250 g unt (moale)2...