Tort diplomat cu fructe tropicale – reteta video

Tort diplomat cu fructe tropicale
Reteta de tort diplomat cu fructe tropicale este perfecta pentru zilele de sarbatoare in special pentru masa de Anul Nou. Bineinteles ca poate fi pregatit..
Preparare 1 ora
Gatire 20 minute
Timpul total 1 ora 20 minute
Categorie Desert
Bucatarie Romaneasca
Servire 12 portii
Calorii 275 kcal
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.24 from 212 votes

Ingrediente
 

Penru crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 litru smantana pentru frisca
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 50 g faina

Pentru jeleu:

  • 2 conserve fructe tropicale Sun Food
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 20 g gelatina

Pentru decor:

  • 400 g piscoturi

Mod de preparare video
 

  • Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de tort diplomat cu fructe tropicale il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Nutritie pe portie/bucata

Calorii: 275kcal | Glucide: 44g | Proteine: 10g | Grasimi: 6g | Grasimi saturate: 3g | Colesterol: 159mg | Sodiu: 79mg | Fibre: 1g | Zahar: 21g | Vitamina A: 403IU | Vitamina C: 10mg | Calciu: 77mg | Fier: 2mg

Reteta de tort diplomat cu fructe tropicale este perfecta pentru zilele de sarbatoare in special pentru masa de Anul Nou. Bineinteles ca poate fi pregatit si cu alte ocazii, mai ales ca se realizeaza cu fructe de conserva care se gasesc tot timpul anului. In plus e delicioas si racoritor, crema este fina si extrem de gustoasa iar jeleul este dulce acrisor si se potriveste de minune cu aceasta. Am ales sa prepar acest tort diplomat cu fructe tropicale din conserva marca Sun Food pentru ca sunt de buna calitate, se gasesc usor in supermarketuri si sunt foarte bune la gust.

Bineinteles ca puteti folosi si piersici din conserva, ananas sau orice alte fructe doriti. Puteti folosi si fructe proaspete, insa va recomand sa le fierbeti inainte, mai ales daca vreti sa folositi ananas sau papaya. Acestea au niste enzime care anuleaza efectul gelatinei. Tortul diplomat nu e un desert greu de preparat, trebuie insa sa tineti cont de cateva reguli foarte importante pentru a va reusi reteta de tort diplomat cu fructe tropicale. In primul rand crema pe baza de oua se lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a fi amestecata cu frisca. Daca aceasta crema este si foarte putin calda, ea va topi frisca si crema fie se va taia, fie se va inmuia foarte tare.

Frisca trebuie si ea batuta cu atentie, asta daca folositi smantana pentru frisca. Aceasta trebuie sa fie foarte rece, se bate la viteaza mare pana se intareste si se opreste imediat mixarea. Daca este batuta prea mult samantana pentru frisca se separa (se taie) si veti obtine unt. Puteti alege si varianta mai usoara, aceea de a folosi frisca vegetala care nu se taie ci doar se intareste prea mult, dar smantana pentru frisca este mult mai gustoasa si mai sanatoasa. Gelatina necesita si ea putina atentie pentru ca nu trebuie sa fiarba.

Daca se intampla asta, isi pierde proprietatile si nu mai gelifiaza, deci fie o topiti agaudand-o intr-un lichid/crema fierbinte, dar care sa nu fiarba, fie o puneti pe baie de aburi si o topiti pana ce granulele de gelatina nu vor mai fi vizibile. Acestea fiind mentionate, trebuie doar sa treceti la treaba, mai ales ca in maxim doua ore acest tort diplomat cu fructe tropicale este gata. Se lasa sa stea in frigider pana se intareste putin crema, apoi se adauga jeleul si se pune inapoi in frigider peste noapte pentru a se intari bine. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe sau cu frisca. Se savureaza impreuna cu toata familia!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
307,203CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
553,100CititoriConectați-vă
1,860,000AbonațiAbonați-vă