Ingrediente
- 350 g afumatura
- 300 g malai
- 200 g cas dulce
- 200 g smantana
- 200 g branza telemea
- 4 oua
- 2-3 linguri ulei
- 1,5 litri lapte
- sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de taci si inghite il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de taci si inghite sau de mamaliga in straturi este minunata pentru toti iubitorii de mamaliga. La noi in casa mamaliga a fost mereu la loc de cinste. Tata iubeste pur si simplu mamaliga, asa ca ne-o tot facea , cel putin o data pe saptamana. Nu-l laud, dar tata face cea mai buna mamaliga pe care am mancat-o. Nu exista gratar fara sa avem si o mamaliga aburinda pe masa. Si la tara bunica mea ne facea acest minunat preparat. Saramura de pui cu mamaliga era nelipsita, alaturi de branza de oaie. Pentru ce cele mai bune mancaruri sunt cele care ne amintesc de copilarie, asa este si aceasta reteta.
Pentru aceasta reteta de taci si inghite am folosit setul de tigai antiaderente Tefal Ingenio. Acestea au un maner detasabil si pot fi folosit atat pe plita, cat si puse in cuptor sau chiar in frigider. Manerul este de foarte buna calitate si rezista la o greutate de pana la 10 kg. Eu folosesc tigaile Tefal de foarte multi ani iar cele Ingenio imi plac la nebunie. Partea buna este ca avand manerul detasabil tigaile pot fi depozitate una in cealalta, ocupand foarte putin loc. Mai mult, imi place ca le pot pune si in cuptor, astfel ca nu mai am nevoie sa transfer mancare in alt vas.
Este foarte usor sa faci mamaliga in straturi. Ai nevoie bineinteles de mamaliga. Pentru a fi mai gustoasa, am fiert mamaliga in lapte iar la final i-am adaugat si smantana. Pentru celelalte straturi am folosit branza si afumatura. Pentru branza, am folosit branza telemea si cas dulce. In felul acesta branza nu va fi prea sarata, iar gustul va fi perfect. Pentru afumatura am folosit pastrama de curcan crud-uscata. Imi place pentru ca e gustoasa si nu e deloc grasa. Are in schimb gustul acela afumat care merge foarte bine cu mamaliguta. Bineinteles ca puteti folosi si carnati afumati sau alt tip de afumatura.
Dupa ce v-ati pregatit mamaliga si restul ingredientelor, nu trebuie decat sa le puneti pe toate in straturi. Foarte important este sa va miscati repede. Mamaliga se ingroasa pe masura ce se raceste, asa ca trebuie s-o puneti calda in vas si s-o nivelati frumos. Daca doriti, mai puteti adauga intre straturi si oua fierte si le excludeti pe cele de deasupra. Mamaliga in straturi se serveste fierbinte alaturi de smantana. Se poate manca pur si simplu ca atare sau alaturi de preparatul vostru preferat. Daca vreti sa vedeti si alt preparat realizat in tigaile Tefal Ingenio, va invit sa urmariti si reteta mea de musaca de vinete.