Suc energizant si Chec cu sfecla si gutui

Suc energizant si Chec cu sfecla si gutui
Preparare 20 minute
Gatire 40 minute
Timpul total 1 ora
Servire 4 portii
Va place aceasta reteta?Va rog sa-i acordati 5 stelute!
4.65 from 17 votes

Ingrediente
 

Pentru sucul energizant:

  • 4-5 morcovi
  • 2 sfecle rosii
  • 1 gutuie
  • 1/4 telina
  • cateva frunze de menta

pentru chec:

  • 250 g pulpa fructe / legume
  • 220 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g stafide
  • 5 g praf de copt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • putina sare
Sustine-o pe Jamila cu distribuire!

Pentru ca sezonul rece a inceput deja, este foarte important sa ne luam vitaminele si mineralele din fructe si legume proaspete. Pentru asta am preparat un suc energizant si un chec cu sfecla si gutui. Nu toti suntem fani ai legumelor crude sau pur si simplu neglijam anumite legume pentru ca nu ne place gustul acestora. Cea mai buna solutie mi s-a parut sa transform aceste legume si fructe intr-un suc delicios. In plus, este sanatos, plin de vitamine si ne va umple instantaneu de energie.

Spre norocul meu, am avut la dispozitie storcatorul , un storcator performant si silentios. Acesta, prin tehnologia sa de stoarcere extrage cu 35% mai mult suc, cu 30% mai multa vitamina C si cu 75% mai multi antioxidanti decat un storcator centrifugal traditional. Cu ajutorul lui putem obtine suc din legume, fructe si chiar din verdeturi. Ce-mi place foarte mult la el este faptul ca sucul de portocale iese aproape cremos, fin, dar pastrundu-se o mare parte din pulpa. La fel si sucul de mere. Eu cumpar de obicei suc de mere si de portocale proaspat stoarse. Acum ma bucur ca am posibiltatea sa-mi fac acasa propriile sucuri mult mai avantajos si cu rezultate mai bune.

Pentru acest suc am folosit un amestec de legume si fructe de sezon: sfecla, morcovi, telina, gutui. La toate acestea am adaugat si menta proaspata din gradina mea. A rezultat un suc de o culoare minunata, plin de vitamine si extrem de gustos. Dar asta nu e tot. Mi-a ramas pulpa fructelor si a legumelor, care reprezinta o sursa foarte buna de fibre. Asa m-am gandit sa folosesc si pulpa pentru un chec cu sfecla si gutui si in felul acesta sa nu risipim nimic din fructele si legumele folosite. Pentru acest chec cu sfecla si gutui, am folosit ingrediente simple, pe care le aveti deja in bucatarie.  Cu adaosul de pulpa, am obtinut un chec minunat, cu o culoare frumoasa si un gust deosebit.

Parintii mei au fost extrem de incantati de acest chec, iar tata este chiar mare fan. Si pentru ca am devenit deja fana a produselor Tefal, pentru acest chec cu sfecla si gutui am folosit robotul de bucatarie . Acesta este un ajutor de nadejde in bucatarie cu cei 900 de watti ai sai si cu multimea de accesorii cu care vine in pachet. Cu ajutorul storcatorului Tefal Infiny Press Revolution chiar este o placere sa-ti faci acasa sucuri sanatoase. Mai mult, cu ajutorul retetei mele, puteti folosi si pulpa pentru un chec cu sfecla si gutui foarte gustos.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Evaluați această rețetă




Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele retete

Urmăriți-ma pe:

1,131,200FaniÎmi place
304,720CititoriConectați-vă
19,703CititoriConectați-vă
535,600CititoriConectați-vă
1,840,000AbonațiAbonați-vă