Ingrediente
- 400 g French Salad Mix Bonduelle
- 300 g piept de pui fiert
- 300 g ardei copt
- 250 g porumb Bonduelle
- 200 g castraveciori murati Bonduelle
- 200 g masline
- 200 g maioneza
- 200 g smantana
- 5 oua fierte
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de salata in straturi il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Reteta de salata in straturi este una foarte aspectuoasa si foarte gustoasa. E genul de salata pe care o puteti aseza cu mandrie in mijlocul mesei si care are si un gust foarte bun. Imi plac la nebunie salatele de iarne, cele cu radacinoase, muraturi si maioneza. Bineinteles ca salata de boeuf e preferata mea si o fac in fiecare an, insa de aceasta data am vrut sa fac ceva mai special. M-am inspirat din reteta de salata de boeuf, insa am optat pentru pui, legume si muraturi. Aceasta salata imi aduce aminte de copilariei si de salatele pe care le faceam impreuna cu tata. Imi amintesc ca taiam un munte de legume si ne distram pe cinste cu povestile din copilarie ale tatalui meu. Sunt unele din cele mai frumoase amintiri ale mele.
Revenind la salata in straturi, aceasta este perfecta pentru masa de Craciun sau pentru Revelion. Se face usor, nu e prea grasa, iar gustul este pe masura. Pentru a fi cat mai aspctuoasa, am ales s-o asamblez in inelul tavii de tort si am presat foarte bine fiecare strat. Ideea acestei salate a pornit de la amestecul French Salad Mix de la Bonduelle. Este un amestec de morcov, mazare si pastarnac, congelate rapid. Acest amestec este minunat pentru orice salata, dar nu numai. Il puteti folosi in foarte multe preparate si imi place ca e gata de fi folosit. Nu trebuie decat sa-l fierbem maxim 5 minute. Folosesc mereu legume congelate de la Bonduelle pentru ca sunt de buna calitate si usor de folosit.
Cum pregatim o salata in straturi care sa-si pastreze forma si sa fie gustoasa?
Cel mai important este sa legam legumele cu ceva. Eu am ales sa folosesc un amestec de maioneza cu smatana pentru a nu obtine o salata prea grasa. Am presat foarte bine fiecare strat, asta pentru a ma asigura ca salata in straturi isi va pastra forma. Am inceput cu un strat de pui, am adaugat legumele de la Bonduelle, castraveti murati si porumb dulce tot de la Bonduelle. Am pus apoi ardei copt, oua fierte si masline. Evient ca voi puteti pune orice alte legume. Ciupercile merg foarte bine, la fel si gogosarul murat. Mai puteti adauga carne de vita in locul celei de pui sau chiar peste sau fructe de mare. Este o salata pe care o puteti personaliza foarte usor, in functie de preferintele voastre.
Dupa ce ati asamblat salata in straturi, aceasta trebuie sa stea macar cateva ore in frigider. Cel mai bine ar fi s-o lasati peste noapte. Pe platou se strange putin lichid, dar nu va speriati e foarte normal sa se intample asta. Legumele au destul de mult lichid, asa ca e normal sa se scurga. Nu trebuie decat sa-l stergeti cu un prosop de hartie. Puteti decora salata cu orice doriti, insa va recomand s-o decorati doar deasupra. E pacat sa ascundeti straturile frumoase ale salatei. Puteti pune crema de branza, maioneza si legumele voastre preferate. Alaturi de aceasta salata mai puteti adauga o rulada de spanac cu somon. E absolut minunata si e foarte potrivita pentru orice masa de sarbatoare.