Ingrediente
- 600 g crema de branza
- 200 g biscuiti
- 4 oua
- 100 g zahar
- 200 g ciocolata amaruie topita
- 200 g ciocolata alba topita
- 200 ml smantana dulce
- 30 g zahar vanilat
- 50 g faina
- 2 galbenusuri
- 100 g unt topit
- sare
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Acest cheesecake cu ciocolata facut la slow cooker Crock-Pot este cel mai reusit cheesecake pe care l-am facut pana acum. Spun asta fara a exagera cu nimic si cred cu tarie ca n-am mancat un cheesecake mai bun. Sincer, pana acum ma speria oarecum ideea de a face cheesecake. Stiam ca dureaza, ca trebuie sa ai grija la temperatura la care coci prajitura, ca trebuie coapta pe baie de aburi, ca poti da foarte usor gres lasand-o prea mult la cuptor. Din start ma descuraja reteta, chiar daca imi place foarte mult cheesecake-ul.
Asta pana mi-a venit ideea salvatoare de a prepara un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot meu Saute. Citisem despre dulciurile facute la slow-cooker-ul Crock-Pot si cheesecake-ul mi se parea un desert potrivit pentru acest aparat. Dar de ce sa folosim un Crock-Pot pentru a face acest cheesecake si nu un cuptor traditional? In primul rand pentru ca cheesecake-ul este un desert care trebuie copt la o temparatura joasa constanta, iar Crock-Pot-ul este ideal pentru asta, el coace preparatele la o temperatura joasa care se mentine constanta si care permite alimentelor sa se gateasca perfect.
La cuptorul traditional temperatura poate fluctua, mai ales daca avem un cuptor pe gaz. In al doilea rand pentru ca putem crea o baie de aburi chiar in interiorul vasului Crock-Pot-ului fara sa fie nevoie sa mai completam apa sau sa verificam prajitura. La cuptor apa se evapora si trebuie completata la nevoie, iar asta inseamna deschiderea cuptorului si scaderea apoi cresterea temperaturii de coacere a cheesecake-ului. La Crock-Pot nu este nevoie sa ridicam capacul aparatului, pur si simplu punem o hartie de copt deasupra vasului inainte de a pune capacul, asta pentru a nu permite picaturilor de apa formate sa curga in prajitura, si lasam cheesecake-ul sa se coaca.
In 4 ore va fi perfect. Obtinem un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, fin, cremos, delicios, fara sa fie copt prea mult si nu in ultimul rand fara efort. Inainte de a pune acest cheesecake in vasul Crock-Pot-ului va sfatuiesc sa inveliti peretii exteriori ai tavii cu folie de aluminiu, asta pentru a impiedica apa din vas sa ajunga in prajitura. Puteti scapa totusi de aceasta problema folosind o tava din silicon. Sper din suflet sa va ajute aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata.