Ingrediente
- 500 g carne de vita
- 2 cepe
- 1.5 kg rosii decojite
- 200 g naut inmuiat peste noapte
- 3 linguri amidon de porumb
- 200 g linte
- 30 g fidea
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita coriandru
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura coriandru
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare video
- Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de harira marocana il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta perfecta!
Nutritie pe portie/bucata
Harira este supa marocana cea mai cunoscuta in intreaga lume. Se mananca in mod obisnuit in perioada Ramadului si nu lipseste de pe nicio masa din Maroc. Eu iubesc harira. E o supa satioasa, foarte gustoasa si care nu e greu de preparat. Trebuie sa va spun din start ca nu seamana cu supele noastre romanesti. Este condimentata, dar nu iute si este mult mai groasa ca cele cu care suntem obisnuiti. Gustul este insa minunat. Prima data am mancat harira in Maroc, bineinteles, facuta de soacra mea. Am ramas placut impresionata de gustul si de textura ei.
Nu mai mancasem niciodata o asemenea supa si mi se parea incredibil de buna. Harira este o supa marocana pe baza de rosii si carne, de obicei de vita, la care se adauga linte, naut, fidea si uneori chiar si oua batute la final. Se mai adauga si condimente si bineinteles patrunjel si coriandru. Reteta e simpla si se prepara foarte usor, chiar mai usor ca o supa romaneasca. Pentru marocani harira este supa favorita in perioada postului. La asfintit, odata cu ruperea postului, se mananca neaparat harira cu curmale si chebakia, o un fel de gogoasa crocanta tavalita prin miere si presarata cu susan.
Mi s-a parut ciudat sa mananci supa cu prajitura, dar trebuie sa recunoasc sincer ca este o combinatie de dulce-sarat foarte potrivita si atat de buna incat am adoptat-o si eu. Un alt lucru care mi-a placut in Maroc, a fost acela ca atunci cand nu aveai timp sau nu puteai sa-ti faci harira pentru ruperea postului, aveai posibilitatea s-o cumperi. Fie de la restaurant, fie de la diferite doamne care fac harira in cantitati mari, special pentru a o vinde. Mi se parea genial sa vad oameni cu oale in maini care mergeau sa cumpere zeci de portii de harira. In casa soacrei mele, harira s-a facut tot timpul fie de ea, fie de catre cumnatele mele.
Pentru ca in Maroc familiile sunt mari si in plus mai au si invitati la masa, soacra mea facea supa marocana o data la doua zile. Am tot urmarit-o pregatind-o si intr-un final mi-am facut curaj s-o fac, acum 4 ani, cred. Am avut emotii, recunosc, pentru ca e incredibil de greu sa gatesti mancare pentru marocani. Am avut totusi noroc si am reusit sa fac o harira minunata care a fost foarte apreciatata de toata lumea. Atat de apreciata, incat a doua zi cumnatul meu m-a rugat sa vin si la el acasa pentru a face harira impreuna cu sotia lui. Asta da succes, nu-i asa?