Ingrediente
Pentru crusta:
- 700 g conopida
- 100 g branza de capra
- 1 ou
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- putin piper
- putina sare
Pentru sosul de pizza:
- 200 g rosii zdrobite
- 2 linguri ulei Floriol mediteran
- 1 lingurita pudra de usturoi
- putin busuioc uscat
- putin oregano uscat
- putina sare
Pentru topping:
- 150 g mozzarella
- 50 g masline
- 3-4 ciuperci proaspete
- 2 linguri ulei Floriol mediteran
- 1/2 piept de pui fiert
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- putin patrunjel tocat
- putina sare
Pizza cu blat de conopida este prima reteta din campania ”Reinventeaza-ti pranzul”, organizata de Floriol pentru a incuraja mancarea sanatoasa, dar si gustoasa. Dar sa va spun cum am ajuns aici. Cei de la Floriol m-au provocat sa reinventez 3 dintre preparatele pe care romanii le consuma cel mai frecvent la pranz si sa le transform in variante mai sanatoase. Va marturisesc sincer ca ideea mi s-a parut geniala, mai ales ca-mi place la nebunie sa-mi pun amprenta pe diferite preparate.
Dupa cum banuiam, cele mai iubite preparate pe care romanii le consuma la pranz sunt : snitel cu cartofi copti (26,9%), pizza (25,6%) si pulpe de pui la cuptor cu cartofi prajiti (17%), asta dupa eternul piept de pui la gratar. Am inceput cu pizza si am cautat variante pentru a o transforma intr-una mai sanatoasa, dar cu un gust de care sa ne bucuram in continuare. Am gasit pe mai multe site-uri din afara ideea de a face crusta din conopida in locul clasicului aluat din faina. Ideea mi-a placut, asa ca am preluat-o si am modificat-o dupa gustul meu. I-am adaugat branza de capra si ierburi aromatice pentru a o face mai gustoasa si pentru a prelua din gustul de conopida.
Pentru aceasta pizza cu blat de conopida am folosit Floriol Mediteran, un mix de ulei de floarea-soarelui cu ulei de masline, natural bogat in vitamina E, pentru a evidentia si mai mult latura mediteraneana a retetei. Si pentru ca am tot vorbit de o varianta mai sanatoasa, vreau sa va spun ca o felie de pizza clasica poate avea aproximativ 400 de calori, iar o felie de pizza cu blat de conopida are aprox 110 calorii. Deci mult mai putine. Ca topping-uri puteti folosi orice, dar va recomand sa folositi ingrediente cu putina grasime, cum ar fi pieptul de pui, sunca slaba, pui afumat, muschi file.
Si ca sa nu uit, va spun de pe acum ca aceasta pizza cu blat de conopida nu contine gluten, asa ca este excelenta pentru cei cu intoleranta la gluten. La sfarsit vreau sa mentionez si doua concursuri la care puteti participa. Primul, pe pagina de Facebook Floriol , unde veti putea castiga o sesiune de gatit cu mine si cel de-al doilea chiar aici pe site-ul meu, unde nu trebuie decat sa ne spuneti in comentarii ce trucuri folositi pentru a gati mai sanatos si puteti castiga, prin tragere la sorti, o gama completa Floriol, formata din Floriol Savor, Floriol Mediteran, Floriol Floarea-Soarelui si Floriol Vitality.